29/04/2010

Konferencija Čuvar brata svoga

Konferencija Čuvar brata svoga

U organizaciji Evanđeoske pentekostne crkve (EPC) u Republici Hrvatskoj i Udruge građana za širenje kršćanskih vrijednosti organizirana je konferencija Čuvar brata svoga na kojoj je od 29. travnja do 1. svibnja 2010. godine sudjelovalo oko 300-tinjak vjernika iz Bosne i Hercegovine. Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Na otvaranju konferencije Oliver Buljat, pastor EPC Karlovac vodio je molitvu, a Damir Špoljarić pastor EPC Osijek i predsjednik EPC RH, Selim Alijević pastor Protestantske evanđeoske crkve Leskovac, Karmelo Kresonja pastor Evanđeoske crkve Mostar i predsjednik EC BiH, Aleksandar Mitrović pastor Evanđeoske Crkve Novi Sad i Jasmin Avdagić starješina Kršćanske crkve Šibenik iznosili su kratke poruke kroz koje su se isticale teme propovijedi i poruke konferencije. Pastor Buljat vodio je i službu pranja nogu gostima koji nisu iz Hrvatske.

Drugog dana u prvom dijelu govorio je Andrija Stanley „Zemlje bez očeva“, a nakon toga održani su interaktivni razgovori i molitve koje je vodio Dražen Glavaš. Slavljenje je vodio glazbeni tim crkava iz Zagreba i Karlovca. U drugom dijelu prijepodnevnog programa je govorio Karmelo Kresonja, a slavljenje je vodio tim iz romskih crkvi, iz Beograda i Leskovca.

U popodnevnim satima svoje poruke iznosili su Ace Mitrović na temu „Biblijsko prijateljstvo“ i Oliver Buljt na temu „Život dostojan smrti“. Slavljenje su vodili grupe iz Hrvatske te Slovenije i Srbije.
U subotu su poruke iznosili Steve Telzerow iz crkve u Ljubljani o tome što o ženama kažu filozofi stare Grčke, Rima i kršćanski oci te što kaže Biblija. Tom je prigodom i Cliff Luchurst iz Rijeke potaknuo na molitvu protiv mržnje prema ženama.

U drugom dijelu Jasmin Avdagić je govorio na temu „Očevi i sinovi“, a održane su i molitve za misionare, koje su vodili Avdagić i Oliver Buljat te za razne generacije kršćana – starije, srednje i mlade, koje su vodili Mladen Jovanović, Jasmin Avdagić i  Joshua Židov.

Konferencija je završila zajedničkim ručkom i druženjem kroz koje se, pod vodstvom Duha Svetoga, proslavljalo ime Boga Oca i Njegova Sina, Isusa Krista.

Po ovom smo upoznali Ljubav: on je za nas položio život svoj. I mi smo dužni živote položiti za braću (1. Iv. 3,16)