24/07/2011

Dječji kampovi 2011.

Dječji kampovi 2011.

I ove godine, u Orahovici su održana dva dječja kampa, od 11. do 16. srpnja. za djecu od 7 do 9 godina, i od 18. do 23. srpnja 2011. godine za djecu od 10 do 12 godina. Na oba dječja kampa, bilo je ukupno oko stotinjak djece. Velik dio njih nisu iz kršćanskih obitelji pa nam je to dodatni izazov, ali i veliki blagoslov jer na taj način imamo priliku sudjelovati u širenju Radosne Vijesti i kraljevstva nebeskog.

Kamp se zvao Nebeske staze, prema stihu iz poslanice Filipljanima 2: 15-16: «Svijetlite kao zvijezde u svemiru, čvrsto držeći riječ života.», te smo svaki dan obrađivali jednog od Biblijskih likova koji su u svoje vrijeme i svojim primjerom, drugima svijetlili za Isusa. Tako smo prvi dan učili o Tabiti, drugi smo dan upoznali kralja Jošiju, treći smo se dan družili s tri mladića u ognjenoj peći, četvrtoga smo dana naučili kako je Naamanova sluškinja svijetlila za Isusa, a peti, posljednji dan, upoznali smo Timoteja.

Osim jutarnjeg programa, bogatog biblijskim sadržajem, djeca su imala priliku sudjelovati i u raznim radionicama (kreativna, plesna, glazbena i sl.) te su navečer, na bogosluženjima, mogli pokazati što su naučili.

Poslijepodne smo išli na jezero, ili na igralište gdje su se djeca mogla kupati, igrati i međusobno se još bolje upoznati.

Na večernjim službama djeca su slušala priču Corrie ten Boom, te su mogli otići na molitvu koja se svaki dan, nakon bogosluženja, održavala u podrumu zgrade.

U četvrtak navečer, djeci je upućen poziv za predanje. Mnogi od njih su izašli naprijed i svoje živote predali u sigurne Isusove ruke, te tako postali zvijezde koje svijetle u svemiru…

Naša je molitva i čežnja da djelo koje je započeto u tim malim srcima ne ostane nedovršeno, te da ona djeca koja su se morala vratiti, u ne baš sjajne, uvjete u svojim domovima, ali i ona druga, koja odrastaju u kršćanskim obiteljima, ne zaborave ono što su naučili i doživjeli, te da rastu i razvijaju se u ljude koji će služiti svome Boga odvažno i bez kompromisa.

Valerija Koprivnjak