01/10/2018

Održan Sabor Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj (EPC RH)

Održan Sabor Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj (EPC RH)

Sabor Evanđeoske pentekostne crkve (EPC) RH održan je 29. rujna 2018. godine u dvorani EPC Stijena spasenja u Zagrebu, na kojem je sudjelovalo 111 vjernika, članova lokalnih crkvi iz cijele Hrvatske. Tema ovogodišnjeg Sabora bila je “Duh Gospodnji me posla…” (Iz 61.1).

Riječi pozdrava je nazočnima uputio pastor EPC Stijena spasenja Ratko Medak, dok je Sabor otvorio predsjednik EPC RH Damir Špoljarić.

Nakon slavljenja Gospodina, koje je vodio glazbeni tim EPC Stijena spasenja, biblijsku poruku je uputio Warren Flattery, dugogodišnji pastor i propovjednik iz SAD-a, koji je govorio na temelju teksta zapisanog u Knjizi proroka Izaije 61 poglavlje, te je naglasio kako je Bog svakoga od nas izabrao da budemo Božje dijete i glas Božji izgubljenom narodu.

O Bibliji Plus govorio je Jeffrey Dove, direktor izdavačke kuće Life publishers iz SAD, koji je naglasio kako je ovo prilika da se Božja riječ još više proširi u narodu i bude dostupna svima te je kazao kako je hrvatski prijevod Biblije Plus, koji je 50-ti prijevod, završen u rekordnom razdoblju od dvije godine zahvaljujući stručnom i predanom timu pod vodstvom pastora EPC Jelenovac, Zagreb Gorana Punde. Promocija Biblije Plus održala se u petak, 28. rujna, u zagrebačkom  hotelu Westin.

U daljnjem radu Sabora izneseni su izvještaji o aktivnostima crkvi po regijama te su podnesena izvješća radnih skupina i planovi za naredno razdoblje.

Dodijeljene su i tri zahvalnice. Mariji Koprivnjak, iz Vukovara post mortem za cjeloživotni predani rad i doprinos EPC-u, kao i dvojici dugogodišnjih pastora, dr Zdravku Kleščiku iz Našica i pastoru Ivanu Glavačkom iz Zagreba.

Po završetku Sabora, Gospodnju večeru su predvodili pastori Kleščik, Glavačko i Medan.

 

Pripremio za epc.hr Robert Bogešić

Leave a Reply

Your email address will not be published.