24/09/2018

Biti dio Kristova tijela

Biti dio Kristova tijela

Dana 23. rujna 2018. godine u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi (EPC) Radosna vijest, Zagreb gostovao je misionar Wilson Santos iz grada Anadideo (Brazil) s obitelji, koji boravi u Dugom Selu i priprema se za odlazak u misiju u Slavoniju.

U pratnji s br. Wilsonom bio je misionar Emanuel Sikeira koji služi u Baptističkoj crkvi u Dugom Selu. Br. Santosa je prevodila s. Hana Melinščak.

Br. Santos je, govoreći o Tijelu Kristovom i pojedinim udovima, pročitao biblijski tekst iz Prve poslanice Korinćanima 12, 12-27 te je kazao kako su vjernici dijelovi jednog tijela, koji su jednako važni i svi pripadaju Kristu i prihvaćaju Kristov um.

Naglašavajući kako svi trebamo jedni druge, ali i Krista, jer tek kada imamo to zajedništvo imamo i Božji blagoslov, br. Santos je pročitao riječi iz Psalma 133 “Gle, kako je lijepo i kako je ugodno, kad braća u miru stanuju zajedno!…”

Govoreći o problemima koji se pojavljuju unutar Tijela, br. Santos je pročitao dijelove Poslanice Filipljanima 2,3-5 te je istaknuo kako svaki vjernik ima svoju zadaću i mjesto unutar Tijela i kroz stav poniznosti, prihvaćanja, strpljivosti izražavamo važnost svakog dijela Tijela.

Tom je prigodom naglasio, između ostalog, da dijelovi Kristova tijela trebaju sijati Evanđelje, kako unutar tijela i ohrabrivati jedni druge, posebno kada pojedini dijelovi imaju nevolja ili problema, ali i izvan Tijela u svijetu u kojem djeluju i žive.

Nakon propovijedi pastor EPC Radosna vijest Ivan Glavačko je blagoslovio misijske radnike da ih Bog vodi Duhom Svetim na putu ostvarujući svoju volju kroz njihove aktivnosti.

Uvodnu riječ na početku bogoslužbe vodio je pastor Glavačko, dok je slavljenje Gospodina vodio glazbeni tim lokalne crkve.

Tijekom službe održana je i molitva blagoslova za mlade koji odlaze studirati na pojedine fakultete u Zagrebu i izvan njega.

 

Robert Bogešić

Leave a Reply

Your email address will not be published.