18/08/2012

Obiteljski kamp 2012.

Obiteljski kamp 2012.

U razdoblju od 6. do 11. kolovoza 2012. godine održan je u Orahovici Obiteljski kamp koji je okupio stotinjak sudionika, od kojih je bilo 46 djece i 54 roditelja, te pomoćnog osoblja.

Glavna predavanja, koja su održavana svaki dan prijepodne u dvije radionice, držala je Snezana Anđelić, kršćanska psihoterapeutkinja iz Centra za edukaciju i psihološko savjetovanje, Beograd. U prijepodnevnim satim su održavani i susreti predškolske grupe, koju je vodila Helena Moguš, mlađe školske grupe, koju je vodila Arna Bogešić starije školske grupe, koju je vodila Hana Ravlić te tinejdžera koju je vodio Robert Bogešić.

Pojedine radionice su, nakon jutarnje molitve, slavljenja i susreta vodili Dramsku i filmsku radionicu Tomislav Moguš, Glazbenu radionicu Mihael i Nives Majetić, te dvije kreativne radionice, za predškolsku djecu Biljana Salijević i školsku djecu Arna Bogešić.

U večernjim programima, uz molitve i slavljenje, održavana su predavanja koja su bila obuhvaćena temom „David“. Tako su  pojedine obitelji pripremale teme kao što su David i njegova malenkost, koju je u ponedjeljak, 6. kolovoza vodila obitelj Bogešić, David i Jonatan su prijatelji je u utorak, 7. kolovoza vodila obitelj Vadljević, David bjezi od Šaula je u srijedu, 8. kolovoza vodila obitelj Stojković te u petak, 10. kolovoza je obitelj Ravlić pripremila temu David je zaista postao kralj.

U četvrtak, 9. kolovoza, nakon što je održan cjelodnevni izlet u Park prirode Papuk i na izletište Jankovac, na večernjoj službi gostovao je pastor Nikola Škrinjarić iz Hrvatske Kostajnice koji je, između ostalog, govorio kako iskorišćujemo vrijeme te kakav nam je odnos s Bogom kao pojedinaca ali i obitelji, čitajući tekst iz Poslanice Efezanima 5, 1-20.

Tijekom kampa, u poslijepodnevnim satima u slobodno vrijeme, održavane su razne aktivnosti kao turniri u nogometu, stolnom tenisu i pikadu, te je u petak odrzano predstavljanje Udruge vitezovi Ruzica Grada i njihovih aktivnosti.

Lidija Stojković

Robert Bogešić