16/08/2012

Dječji kampovi 2012.

U Orahovici su i ove godine održani dječji kampovi. Prvi dječji kamp, koji je održan od 9. do 14. srpnja 2012. godine brojao je četrdesetak djece u dobi od 7. do 9. godina, a drugi dječji kamp, koji je održan od 16. do 21. srpnja 2012. godine šezdesetak djece u dobi od 10. do 12. godina. Na oba kampa je osim djece, bilo prisutno dvadesetak voditelja i pomoćnog osoblja.

Tema ovogodišnjeg kampa bila je „Put oko svijeta u šest dana“, a cilj kampa je bio da se djeca upoznaju s različitim likovima iz Biblije koji su dali svoj život Isusu i prenosili Radosnu vijest o njemu po svijetu. Također, ta tema je trebala potaknuti djecu da govore o Isusu tamo gdje se oni nalaze- u svom selu, gradu. Likove koje smo upoznali su bili Pavao, Jona, Ruta, Josip i Isus. Svaki od njih je nosio ključne riječi vezane uz taj dan. Pavao- poziv u službu, Jona- (ne)poslušnost, Ruta- važnost odluke, Josip- pouzdanje u Boga i Isus- „Idite i vi“. Djeca su u sklopu jutarnjeg programa imali prigodne zajedničke igre- kada smo trebali upoznati Jonu djeca su trebala upecati ribe na kojima su se nalazila slova i od njih složiti riječ neposlušnost.

Bitnu ulogu u cijelom kampu imaju i male grupe u kojima voditelji mogu bolje razgovarati s djecom, ali se i zabaviti. Daljnje aktivnosti koje su slijedile su bile kreativna radionica na prvom dječjem kampu, a kreativna, dramska, glazbena i plesna na drugom. Nakon toga se zajednički odlazilo na jezero. Dva dana smo imali talent show u kojem su djeca mogla pokazati svoje talente poput pjevanja, plesanja i glume. Drama za vrijeme večernjeg programa bila je također u skladu s temom kampa. Reporterka Ema i snimateljica Matea putovale su svijetom i upoznale razne ljude koji govore drugima o Isusu. Nakon drame je na prvom dječjem kampu slijedila priča u nastavcima o misionarima, a na drugom kampu je pastor Oliver Buljat s djecom podijelio zanimljive i poučne priče.

U četvrtak smo imali večer gdje su djeca mogla predati svoj život Isusu. Skoro sva djeca su izašla naprijed i tražila molitvu tako da sam ja jako dirnuta s tim i vidim da Isus djeluje na njihova srca. Uz sve aktivnosti tijekom kampa mogli smo se bolje upoznati s djecom i razgovarati s njima, ali se i super zabaviti. Kroz niz godina vidimo da je Božja ruka nad svom djecom, voditeljima i osobljem i zahvalni smo na tome.

Ovi dječji kampovi bili su meni na osobnu izgradnju jer vrlo često djeca nam mogu biti primjer kako se trebamo poniziti i pustiti Isusu da vodi naš život. Dječji kampovi su se pokazali kao mjesto zabave, stvaranja novih prijateljstava, učenja, ali i mjesto gdje djeca predaju svoje živote Isusu i donose najbitniju odluku u životu.

Sara Vasiljević