19/08/2012

Kamp za odrasle 2012.

Kamp za odrasle 2012.

Ove godine je ponovno u Orahovici održan kamp za odrasle na kojem je sudjelovalo oko četrdesetak sudionika.

Bilo je to vrijeme duhovne obnove i izvanrednog odmora u Gospodinu.

Glavni govornik na kampu je i ovaj puta, bio brat Oystin Sandtorv, a uz njega su još propovijedali i poučavali braća Štefan Kuzmič iz Slovenije, brat Pavo Moguš, brat Antun Koprivnjak i brat Damir Špoljarić.

Brat Oystein je u dopodnevnom terminu poučavao na temu:“Plodovi Duha Svetoga“ pri čemu je naglasio da su plodovi Duha Svetoga, zapravo otkrivenje Božje naravi.

Predavanja su bila nastavak na prošlogodišnju temu o darovima Duha Svetoga i svi smo se složili da su bila vrlo poticajna, poučna i praktična..

Slobodno vrijeme korišteno je za međusobno druženje, odmor, kupanje na jezeru, a posebno su bila okrepljujuća noćna kupanja, jer vrijeme je uistinu bilo vruće.

U večernjem terminu, svaku večer su se održavala bogoslužja na kojima su propovijedali brat Oystein, brat Damir Špoljarić i brat Antun Koprivnjak. Za slavljenje je bio zadužen domaći tim za slavljene iz Orahovice, a također nam je na blagoslov bio i mladi brat Matej Sakač iz Garešnice, posebni blagoslov smo i ove godine primili kroz posjetu tima za slavljenje iz Belišća.

Blagoslovljeni smo bili i kroz posjetu dva brata i jedne sestre iz Italije koji su nam služili, između ostalog, pripremajući talijanske kulinarske specijalitete za sve učesnike kampa.

Općem raspoloženju na kampu pridonijelo je i to što smo u srijedu, 04.07. imali vodeno krštenje na jezeru gdje se krstila jedna sestra iz Đurđenovca. Bila je to velika radost za cijeli kamp.

U petak je održana noćna molitva, prema tradiciji od prošle godine, na kojoj je učestvovao veći broj sudionika.

Velika nam je radost bila spoznaja da većina sudionika koja je bila prošle godine, je došla i ove, a svi su dali obećanje da će doći i iduće godine.

Jedva čekamo!

Mira i Branko Banić