11/01/2015

Molitveni tjedan zagrebačkih Evanđeoskih pentekostnih crkvi

Molitveni tjedan zagrebačkih Evanđeoskih pentekostnih crkvi

U organizaciji zagrebačkih Evanđeoskih pentekostnih crkvi (EPC) u razdoblju od 5. do 9. siječnja 2015. godine održan je molitveni tjedan u dvoranama crkvi, EPC „Jelenovac“ (5. siječnja), „Stijena spasenja“ (6. siječnja), „Radosna vijest“ (7. siječnja) i „Zajednica Kristovih učenika“ (8. siječnja).

Posljednjeg dana molitvenog tjedna (9. siječnja) održano je, uz molitveno zajedništvo, bogoštovlje u EPC „Stijena spasenja“, na kojem je propovijedao br. Ivan Kovačević, pastor EPC „Zajednica Kristovih učenika“. Nakon uvodnih riječi pastora EPC „Stijena spasenja“ Ratka Medana, koji je pročitao Psalam 92, pastor Kovačević govorio je o izboru životnih mogućnosti.

Nakon što je pročitao tekst iz Druge poslanice Korinćanima 6,1-10, pastor Kovačević je naglasio, između ostalog, kako kršćani se ne smiju u svijetu u kojem žive ponašati kao zavodnici, već trebaju govoriti istinu, ne smiju biti nepoznati i skrivati se već trebaju biti poznati okolini u kojoj žive, trebaju biti, unatoč problemima u životu, radosni a ne žalosni, te ne smiju se, unatoč raznim krizama, ponašati kao siromašni, već kao oni koji će mnoge oko sebe obogatiti. Današnji kršćani trebaju kao Božji službenici biti izazvani i motivirani da budu u Kristu Isusu, jer to je životni put u kojem je Isus Krist Gospodar svega, naglasio je pastor Kovačević.

Na molitvenim susretima iznosile su se molitvene zahvale i potrebe za kvalitetnijim odnosom s Bogom i s bližnjima, za odupiranje raznim izazovima i kušnjama koje udaljavaju osobe od Boga, za pastore, starješinstva i đakonate te ostale voditelje u crkvama, za političke vođe i vlasti u zemlji, za društvo u cjelini i za obitelji koje su u današnjem vremenu pred velikim izazovima i kušnjama.

Tijekom održavanja molitvenog tjedna slavljenje Gospodina organizirali su glazbeni timovi pojedinih  EPC.

 

Robert Bogešić

Leave a Reply

Your email address will not be published.