12/01/2014

Molitveni tjedan zagrebačkih EPC

Molitveni tjedan zagrebačkih EPC

Molitveni tjedan zagrebačkih Evanđeoskih pentekostnih crkvi (EPC), EPC Jelenovac, EPC Stijena spasenja, EPC Radosna vijest i EPC Zajednica Kristovih učenika održan je od 06. do 10. siječnja 2014. godine, a 12. siječnja održano je zajedničko bogoslužje u EPC Stijena spasenja.

U EPC Jelenovac održan je prvi molitveni susret, 06. siječnja, na kojem je vjernike pozdravio pastor crkve Goran Punda, čitajući tekst iz Evanđelja po Marku 11,23-25. Tom je prigodom naglasio kako ne smijemo gubiti vrijeme na molitve koje nisu u skladu s novozavjetnom objavom Isusa Krista.

Drugi molitveni susret održan je 07. siječnja u EPC Stijena spasenja, gdje je vjernike u molitvu uveo pastor Ratko Medan čitajući tekst iz Evanđelja po Luki 11,1-13, naglašavajući potrebu da vjernici imaju ustrajnu, upornu i postojanu molitvu.

U EPC Radosna vijest održan je 08. siječnja, treći molitveni susret gdje je starješina crkve Robert Bogešić uveo u molitvu vjernike čitajući tekst iz Druge poslanice Korinćanima 3,18, ističući da nas, kada gledamo na Boga, Duh Sveti preobražava i postajemo ogledalo koje odražava Božju slavu i karakter.

Četvrti molitveni susret održan je 09. siječnja u EPC Zajednica Kristovih učenika, gdje je pastor Ivan Kovačević pročitao tekst iz Evanđelja po Mateju 24,35, naglašavjući kako su još danas Isusove riječi aktualne i takva će i ostati.

U petak, 10. siječnja, održan je u EPC Radosna vijest peti molitveni susret gdje je pastor crkve Ivan Glavačko uvodno pročitao tekst iz Poslanice Jakova 1,5-8 te je istaknuo da trebamo moliti za mudrost Božju u međusobnim odnosima, u obiteljima, prema djeci, prema straješinama crkve, za obraćenje i duhovnu obnovu vjernika.

Tijekom molitvenih susreta vjernici su se molili međusobno jedni za druge, za braću i sestre koji su u raznim potrebma, za obitelji, djecu i mlade u crkvama, za pastore, starješinstva i đakonate crkvi, za vlasti u Republici Hrvatskoj, za duhovnu obnovu i duhovno jedinstvo vjernika te za predstojeće aktivnosti kršćanskih ctkvi i institucija, kao što je Međunarodni skup Isus iz Nazareta, koji se planira održati od 23. do 25. siječnja na Filozofskom fakultetu i u hotelu International.

Tijekom molitvenog tjedna pjesme slavljenja Gospodina vodili su glazbeni timovi tih crkvi.

Nakon molitvenog tjedna održana je 12. siječnja u EPC Stijena spasenja zajednička služba zagrebačkih EPC-a.

Pripremio: Robert Bogešić

Leave a Reply

Your email address will not be published.