02/07/2010

Ljetni kampovi u Orahovici

Ljetni kampovi u Orahovici

KAMP ZA DJECU (7-9 GOD.) 05. – 10. 07.
Cijena: 200 KN  ( obvezna prijava na pismenom obrascu)
KAMP ZA DJECU (10-12 GOD.) 12. -17. 07.
Cijena: 200 KN  ( obvezna prijava na pismenom obrascu)
KAMP ZA MLADE (18-35 GOD.) 19. – 24.07.
Cijena: 250 KN (prijaviti se email-om ili telefonom)
KAMP ZA TINEJDŽERE (13-17 GOD.)  26.07. – 31.07
Cijena: 250 KN (obvezna prijava na pismenom obrascu)

S obzirom da je broj učesnika ograničen, prijave se primaju do 30. lipnja za dječje kampove i do 12. srpnja. za omladinski kamp i za tinejdžerski kamp!
Više informacija može se dobiti na adresi:
EPC ‘Betanija’  (za Petru Bohall)
Zeleni Odvojak 1, 33515 Orahovica
E-mail : tronijape@aol.com
Tel: 098/973-8467 (dostupna pon.–sub. 8-11 i 17-20 sati)
VIŠE INFORMACIJA MOŽETE VIDJETI I OVDJE >> KAMPOVI
Klikom na KAMPOVI ovo ispod se otvori!
Kako je cijena kampova simbolična, molimo sve one koji mogu i žele pomoći ovaj rad za Božje kraljevstvo da ga podupru svojim dragovoljnim prilozima. Želimo se ovim putem zahvaliti svim pojedincima i crkvama koji su nam do sada pomagali i time omogućili uspješan rad i opstanak kampova i naš povratak u Orahovicu.
Ako želite pomoći svojim radom na kampovima (rad u blagovaonici ili održavanje kampa – čišćenje itd.) molimo Vas da se javite što prije na gornju adresu.
Na kraju, želimo da nas podržite u molitvi kako bi Božje djelo i ove godine moglo među nama napredovati.
U ime EPC Odbora za rad s djecom, tinejdžerima i mladima u RH,
Petra Bohall

Ovdje možete skinuti prijavnice:
1. Dječji kamp
2. Kamp za tinejdžere
Povijest kampova

Prvi kamp na području bivše države Jugoslavije održan je upravo na području grada Orahovice 1972. godine. Na poticaj Andrije Szabo organiziran je prvi kamp u dvorištu obiteljske kuće Stojković. Tijekom godina kamp raste organizacijski i brojčano. U početku samo za mlade, postupno se razvija i postaje mjesto okupljanja i drugih dobnih skupina. Kampovi u Orahovici, s prekidom od samo jedne godine zbog ratnih zbivanja, održavaju se uspješno i danas.

Vizija, cilj, svrha …

Od početaka kampa sve do danas, svrha je ostala ista: susret pojedinaca s Bogom i međusobni susret mladih. Kroz predavanja i razgovore u malim grupama nastoji se istaknuti važnost iskrenog i jednostavnog kršćanskog življenja kroz osoban odnos s Bogom. Želimo pokazati kako kršćanstvo nije stvar prošlosti, već sadašnjosti i budućnosti. Kroz razne aktivnosti mladima se pruža prilika za dobru zabavu i druženje sa svojim vršnjacima. Uključivanjem mladih u kreativne i dramske grupe te koncerte i druge aktivnosti, nastoji se izgraditi timski duh te potaknuti mnoga trajna prijateljstva.

Susret s Bogom

Kako je kršćanstvo više od religije ili pukog prihvaćanja i držanja nametnutih pravila, osoban odnos s Bogom stavljen je kao izazov pred svakog sudionika. Dinamični govornici iz zemlje i inozemstva prilagođavaju svoje teme uzrastu sudionika. Kroz svoja predavanja nastoje istaknuti osoban odnos s Bogom kao temelj za uspješan život mladog čovjeka. Osobna svjedočanstva sudionika i voditelja te razgovori u grupama za diskusiju, također služe kao primjer kako je upravo uz Božju pomoć moguće živjeti iskreno i pošteno u ovom svijetu.

Odmor, zabava, druženje …

Očekuje vas tjedan dana dobre zabave, odmora i druženja! Uz razne radionice i bezbrojne druge aktivnosti provesti ćete nezaboravno ljeto koje ćete uvijek pamtiti.
•    KREATIVNE RADIONICE, DRAMA, PLES, GLAZBA
•    RAZNA NATJECANJA, DRUŠTVENE IGRE, KONCERTI
•    KUPANJE NA OBLIŽNJEM UREĐENOM JEZERU
•    IZLETI, SPORTSKE AKTIVNOSTI, ROŠTILJ, LOGORSKA VATRA

Sadržaji kampa

Kamp se nalazi u centru Orahovice i ima kapacitet od 60-ak ležajeva u čvrstom objektu te mogućnost postavljanja na desetke šatora u dvorištu kampa. U neposrednoj blizini kampa ( 100 – 200m), nalaze se sportski tereni za košarku, nogomet, tenis i sl. na kojima se sudionici mogu igrati za vrijeme njihovog boravka na kampu.. Na samo pola sata hoda od kampa, nalazi se kompletno uređeno Orahovačko jezero s popratnim sportskim i ugostiteljskim sadržajima.

Rekli su o kampu …

“Na kampu je odlično. Svakom bih rekao da dođe i pozove prijatelje.” Mihael M. (9)

“Super zabavno, novi prijatelji i možeš nešto naučiti o Bogu!” Danijel Š. (17)

“Orahovački kampovi su za mene bila važna duhovna iskustva tijekom mog djetinjstva i mladosti. Mnoga prijateljstva koja sam tamo sklopio traju i danas.” Antal B. (45)

“Orahovica je uvijek bila mjesto kvalitetne duhovne obnove i izazova, dobrog druženja i upoznavanja novih ljudi te mjesto odlične domaće hrane.” Vedran Đ. (26)

Domaćini kampova u Orahovici:

Slobodan i Lidija Stojković
Zeleni odvojak 1
33 515 Orahovica
Tel: 033 673 535
Tel/fax: 033 400 871