21/04/2016

Izvještaj – Susret pastorovih žena

Millstad, Austrija – Susret pastorovih žena

“Ustrajnost vam je zbilja potrebna da vršenjem volje Božje postignete obećanje”… Heb. 10,36.

Bez unaprijed određene teme za susret sve sestre koje su dijelile riječ, kao po dogovoru su iz svog iskustva dijelile i provlačile istu nit – ustrajnost.

Slika je maraton. Služba nije šprint na kratke staze. Izazov nama svima je da dođemo do cilja, ali i da sačuvamo radost.

Ovo je za mene bio prvi put na ovakvom susretu i na neki način ostvarenje želje za prilikom da mogu upiti mudrost i iskustva starijih sestara koje su već prošle putem kuda sam i ja krenula.

Austrija je predivna, dvorac je lijep, priroda je prekrasna, ali duh Božji koji prebiva na Njegovim sluškinjama nadmašuje svu tu ljepotu. Gledala sam  i slušala priče žena koje su svoje živote izlile za Isusa i koje je Bog kroz patnje i nevolje, odbacivanja i nerazumijevanja oblikovao u sladak i ugodan Kristov miris. Sve su nosile istu poruku ustrajnosti, vjere, radosti u teškoćama, podložnosti i predanju.

Posebno sam bila dodirnuta kada su pojedine sestre  podijelile svoju bol i borbu zbog svoje djece koja još ne hodaju sa Gospodinom. Ta bitka je stvarna i teška, ali sa utjehom da našu djecu Otac nebeski ljubi više nego mi majke. Vjerujem da ćemo gledati ispunjenja Božjih obećanja:

oni će se vratiti iz zemlje neprijateljske. Ima nade za tvoje potomstvo – riječ je Jahvina – sinovi tvoji vratit će se… Jer 31,16-17.

Još sam mnoge mudrosti uspjela čuti, onako usput, kroz druženje, neke što se tiče službe, a i obitelji. Neke sestre nisu ni svjesne koliku poruku nose čak i ako ne kažu ništa. Sve što rade u tajnosti vidi se u načinu kako žive. To je za mene isto bio poziv i poticaj na takav život – onaj kojeg Otac vidi u tajnosti.

Kao zaključak, zahvalna sam da sam bila na upravo ovakvom susretu gdje sam mogla vidjeti obične žene koje žive nekad sasvim obične živote sa istom svakodnevicom kao i ja, ali isto tako Bog radi sasvim neobične stvari i proslavlja svoje ime kroz njih.

Vratila sam se sretna da mogu zagrliti svog muža i dijete i da mogu obnovljenom snagom, vizijom i vjerom reći ponovno:

 

“Ja i moj dom služit ćemo Gospodinu!”

 

Andrea Gelemanović

S mužem Davorinom služi u crkvi u Sisku od listopada 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.