07/12/2011

Izvještaj sa seminara “Kršćansko milosrđe u suvremenom društvu”

Izvještaj sa seminara “Kršćansko milosrđe u suvremenom društvu”

„Čisto i neokaljano bogoslužje … sastoji se u ovome: pahađati sirote i udovice u njihovoj nevolji …“ (Jak 1:27)

U subotu, 03. studenog 2011. svojim su nas posjetom i cjelodnevnim seminarom i druženjem blagoslovili članovi CCA (Christian Community Action – www.ccam.org.uk), kršćanske humanitarne organizacije, koja već 20 godina djeluje na području Readinga (UK) i doseže sve one kojima je pomoć potrebna. Gosti su bili Paul Witcher, član upravnog odbora, Peter Spriggs, predsjednik posljednjih 16 godina te Ann-Marie, direktorica/menadžerica od kolovoza 2008. Na seminaru se skupilo oko 25 vjernika iz različitih crkava, denominacija, koji su zajedničkim entuzijazmom sudjelovali u predavanjima, diskusijama i molitvi.

Isus je imao srce sluge i nikada nije okretao glavu od potrebitih. Na tu je inicijativu pojedinac prije 20 godina imenom Nicolas, rodom iz Readinga, otvorio svoje srce prema onima koji mu to nisu mogli vratiti. Tako je započeo rad CCA-a. Svojim su nas iskustvom naši gosti podsjetili kako nesebična ljubav i davanje ruši granice denominacija, kultura, iskrivljenih ljudskih stavova, sebičnosti, navika i kako je  zajedničkom molitvom, djelovanjem i zajedničkom sinergijom za Krista blagoslovljeno vršiti Njegovu volju i spajati srca u Njemu.

CCA djeluje već 20 godina i svojim je radom blagoslovio nebrojeno mnogo siromašnih, bolesnih, ovisnika, i što je najvažnije, ojačao je vezu među kršćanskim zajednicama, denominacijama, slomio izoliranost, ujedinio duhovne vođe. Naime, CCA djeluje putem second hand dućana, robe ili namještaja te centara za pomoć, gdje pojedinci mogu doći razgovarati ako imaju potrebu ili su osamljeni, zapostavljeni ili slomljeni. CCA ispunjava i potrebe nezaposlenih, aktivno surađuje sa državom i ostalim organizacijama te je široko prepoznat po svojoj kvalitetnoj organizaciji i individualnom pristupu svima kojima je pomoć potrebna.

Sa 26 stalno zaposlenih i oko 140 volontera, njihov telefonski broj poznat svakome. Nesebično i uvijek u stanju pripravnosti, pomogli su tisućama ljudi na području Readinga.

Program se sastojao od dva dijela. U prvom su bila predavanja gostiju, a u drugom dijelu su uslijedila pitanja i odgovori te smo u krugu jednakih seminar završili zajedničkom molitvom za Njegovu volju i vodstvo te željom da On vodi srca hrvatskih kršćana, u službi i želji da udovolje onima u potrebi, a koji to niti na jedan način ne mogu vratiti.

Neka Njegovo srce kuca za sve one kojima je to potrebno!

 

Ines Đulabić

 

PRILOG

Kršćansko milosrđe-info

CCA News – Autumn 2011.