08/12/2011

Održana Godišnja skupština Hrvatskog Biblijskog društva

Održana Godišnja skupština Hrvatskog Biblijskog društva

Biblijski institut ugostio je u prostoru svoje knjižnice u Gajevoj ulici u Zagrebu izbornu skupštinu Hrvatskog biblijskog društva.

Damir Lipovšek, izvršni direktor HBD-a, izvijestio je članove HBD-a o radu u proteklom trogodišnjem razdoblju s posebnim osvrtom na aktualno stanje u procesu stvaranja novog prijevoda Biblije. Skoro sve novozavjetne knjige su prevedene, a od starozavjetnih još je preostao prijevod nekoliko većih knjiga. Očekuje se da će najkasnije za tri godine, nakon što stilisti i egzegeti obave svoj dio posla, Biblija biti predstavljena javnosti.

Nakon isteka tri mandata tijekom kojih je bio predsjednikom HBD-a dr. Zvonimir Kurečić se zahvalio na povjerenju koje mu je bilo ukazano, a za novog predsjednika izabran je Dražen Brodarić. Novi potpredsjednik je dr. Dragutin Matak, a članovi Upravnog odbora dr. Adalbert Rebić, dr. Jure Zečević, dr. Ivan Šporčić od strane Rimokatoličke crkve, Marinko Juretić iz Srpske pravoslavne crkve, Kirko Velinski iz Makedonske pravoslavne crkve, Saša Sabol iz Evangeličke, Branimir Bučanović, iz Reformirane, Danijel Vranešić iz Grkokatoličke, Giorgio Grlj iz Baptističke te dr. Vedran Đulabić iz Evanđeoske pentekostne crkve.

Dr. Thomas Sibley, ravnatelj Biblijskog instituta Kristove crkve primljen je u članstvo Hrvatskog biblijskog društva.