27/04/2011

Izvještaj sa regionalnog sastanka za pastore

Izvještaj sa regionalnog sastanka za pastore

Na prijedlog i poticaj Prezbiterija Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj, održan je regionalni sastanak za pastore s područja istočne Hrvatske. Sastanak je održan 15. travnja 2011. godine u prostorijama Evanđeoske pentekostne crkve u Đakovu. Sastanku su se odazvali gotovo svi pastori s tog područja.
Sastanak je započeo predsjednik Damira Špoljarić, pozdravom i kratkim izlaganjem o cilju regionalnih sastanaka naglasivši da je svrha sastanka ohrabrivanje i povezivanje braće koji vode crkve. Nakon prijedloga dnevnog reda, okupljene je pozdravio domaćin, pastor Danijel Kolarik, a u slavljenju su nas vodili braća Jeremy Bohall i Stevo Samanov. Poruku iz Božje Riječi (Dj.Ap. 9:31) podijelio je pastor Zdravko Klešćik (Našice), govoreći o temi “Što je prvu crkvu činilo uspješnom i velikom“. Naveo je pet točaka:
• Crkva je brinula i bila je zaokupljena samo jednom stvari, a to je kako doseći nespašene ljude
• Oni su kroz molitvu rješavali sve probleme
• Imali su samo jedan izvor snage, a to je bio Duh Sveti
• Njihova poruka je bila kristocentrična
• I kao posljednje Isus im je bio stvaran odnosno, On im je bio blizak u svakidašnjem životu.
U drugom djelu sastanka svatko od prisutnih je ukratko podijelio stanje crkve u kojima služe, te uspjehe i probleme s kojima se susreću u radu za Gospodina.
Nakon kraće stanke, slijedio je treći dio sastanka u kojem se govorilo o nekim tekućim pitanjima. Pastor Damir Špoljarić još je jednom podsjetio na pitanja vezana uz popis stanovništva, te se otvorila i tema vezana uz kohabitaciju između muškarca i žene.
Sastanak je završio pjesmom i molitvom za sve o čemu se razgovaralo na sastanku.
Nakon sastanka nastavilo se sa druženjem uz slavonske specijalitete, te ukusne slastice koje su priredile sestre iz crkve.

 

Danijel Kolarik