02/05/2011

David Wilkerson se vratio kući Ocu Nebeskom

David Wilkerson se vratio kući Ocu Nebeskom

David Wilkerson (19. svibnja 1931. – 27. travnja 2011)

David Wilkerson je, nakon služenje u crkvama Scottdaleu i Philipsburgu, Pennsylvania, 1958., uz vodstvo i poticaj Duha Svetoga, otišao u New York. Nakon što je vidio fotografiju mladih osuđenika želio je služiti mladima u borbi protiv bandi i ovisnostima od droge i alkohola.

Osnovao je program oporavka pod nazivom Teen Challenge, koji je bio povezan s crkvom Skupštinom Božjom (Assemblia of God) i razvijao je mrežu kršćanskog socijalnog i evangelizacijskog rada.

Crkva koju je osnovao David, Times Square Crkva u New Yorku, ima više od 8.000 članova. Godine 1998. David Wilkerson boravio je u Hrvatskoj, u Osijeku.

David Wilkerson se 27. travnja 2011., zajedno sa suprugom Gwen, vozio na cesti u Texasu i u jednom trenutku otišao je u suprotnu traku te se sudario sa kamionom. U sudaru David je poginuo, dok je Gwen teško ozlijeđena. Služba sprovoda (Funeral Service) održati će se 2. svibnja u Texasu, a služba sjećanja (Memorial Service) 14. svibnja 2011. u New Yorku.

(Više možete pogledati  na video prilogu kršćanske TV CBN
http://www.cbn.com/cbnnews/us/2011/April/Rev-David-Wilkerson-Killed-in-TX-Car-Crash/ ,
kao i na web stranicama World Challengea http://www.worldchallenge.org/about_david_wilkerson i
Times Square Church New York  www.tscnyc.org/ )
…Ti koji prolaziš kroz dolinu sjena smrtnih čuj ovu riječ: Plakanje će trajati nekoliko mračnih, strašnih noći – a u tom mraku ubrzo ćeš čuti Očev šapat: “S tobom sam. Sada ti ne mogu reći zašto, ali jednoga dana sve će to imati smisla. Vidjet ćeš da je sve to bilo dio mog plana. Nije to slučajno. Što se tebe tiče, nisi podbacio. Čvrsto se drži. Dopusti da te u trenutku tvoje boli zagrlim.”

Ljubljeni, Bog nikada nije propustio djelovati; on uvijek djeluje u dobroti i ljubavi. Kad sva sredstva podbace, njegova ljubav pobjeđuje. Čvrsto stojte na njegovoj Riječi. Nema druge nade u ovom svijetu.

(dio poruke Davida Wilkersona, objavljene u srijedu, 27. travnja 2011. pod naslovom „Kad podbace sva sredstva“. Cjelovitu poruku možete pročitati na
http://davidwilkersonincroatian.blogspot.com/)