24/04/2011

Zajedničko uskršnje bogoslužje zagrebačkih evanđeoskih pentekostnih crkava

Zajedničko uskršnje bogoslužje zagrebačkih evanđeoskih pentekostnih crkava

Pet zagrebačkih evanđeoskih pentekostnih crkava (EPC) „Radosna vijest“, „Zajednica Kristovih učenika“, „Jelenovac“, „Sv. Trojstva“ i „Stijena spasenja“ održale su 24. travnja 2011. godine u dvorani GAP zajedničko uskršnje bogoslužje.

Nakon uvodne molitve, koju je vodio pastor EPC „Radosna vijest“ Ivan Glavačko, dopastor iz te zajednice Danijel Berković održao je uvodnu riječ čitajući tekstove iz Poslanice Filipljanima  3, 1 te 7-12. Slavljenje je vodila kršćanska grupa Savez, a tijekom slavljenja dopastor Berković je vodio molitvu za mlade generacije kršćana.

Propovijedao je pastor EPC „Jelenovac“ Goran Punda koji je čitao tekst iz Evanđelja po Luki 24, 9-35, te je naglasio, između ostalog, kako isti Duh, koji je uskrisio Isusa Krista, živi danas u nama i kako promjene u životu donosi osobni susret s Isusom Kristom, koji je uskrsnuće i život.

Nakon propovijedi, molitvu za potrebite i Gospodnju večeru predvodili su pastori „Radosne vijesti“ Glavačko i „Zajednice Kristovih učenika“ Ivan Kovačević, dok je završnu molitvu i blagoslov susreta vodio pastor „Sv. Trojstva“ Stanko Jambrek.

Zajedništvo vjernih u kojem se proslavljalo ime Boga Oca i Spasitelja Isusa Krista, uz vodstvo Duha Svetoga, nastavljeno je prigodnim domjenkom kojeg su organizirale sestre zagrebačkih crkvi.

Robert Bogešić