02/07/2014

Izvještaj sa evangelizacije, European Initiative Balkans

Izvještaj sa evangelizacije, European Initiative Balkans

U organizaciji European Initiative Balkans te potpore Evanđeoske pentekostne crkve u RH i ostalih zajednica, u razdoblju od 25. do 29. lipnja 2014., održana je evangelizacija. Gostujući tim bio je “Surge Alpha”. U sklopu evangelizacije bio je organiziran posjet romskom naselju u blizini grada Varaždina i ulična evangelizacija u Zagrebu.

Prvi tim “Surge Alpha” služio je dva dana u romskom naselju. Vrlo je značajno što Bog čini među Romima na području Balkana već nekoliko godina. Suočeni sa evanđeljem, Romi su vrlo otvoreni. Postoji nekoliko crkvenih grupa koje su marljivo radile godinama, naviještale Evanđelje na varaždinskom području, učile nove vjernike i tako položile dobar temelj za grupe poput naše koje dolaze i služe kratkoročno. Svjedoci smo brojnih spasenja i velikog odaziva Roma prilikom našeg dolaska i služenja. Bogu neka je slava!

U Zagrebu se, također, dva dana održavala evangelizacija. Dramski tim izvodio je dramu Zid na Trgu kralja Tomislava. Iako nije bio velik broj promatrača, nakon svake izvedbe volonteri i izvođači išli bi među promatrače, razgovarali sa njima i izazivali njihova uvjerenja o Bogu. Bilo je mnogo odličnih razgovora i pojedinaca koji su se odazvali Kristovom pozivu.

Žetva je velika, a radnika je malo. Zato molite Gospodara žetve da pošalje radnike u svoju żetvu. Idite! I zapamtite: šaljem vas kao janjad medju vukove. Luka 10:2 -3

Možemo li vas izazivati? Molite i tražite od Gospodina odgovor trebate li možda i vi postati jedan od tih radnika? …

EI Balkan priprema se za još jednu takvu evangelizaciju u srpnju. U potrebi smo za volonterima, za prevoditeljima, ali i za kršćanima koji će u razgovoru sa promatračima dijeliti evanđelje kroz osobno iskustvo. Želja nam je ne dopustiti da bilo tko od promatrača ode bez prilike za razgovor s nekime. Molimo, iskreno razmislite želite li možda služili kao volonter za ovu nadolazeću evangelizaciju.

Kada? srpanj 9-10
Vrijeme? 14-17 sati
Gdje? Trg kralja Tomislava

zuzanna@europeaninitiative.com
www.facebook.com/EIBalkans

Hvala vam za podršku i spremnost da služite!

S Božjim blagoslovom,
Zuzanna Low / EI Balkans

Više možete pročitati u izvještaju Estere Sabljić OVDJE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.