23/10/2016

Isus Krist – jedini pravi donositelj mira

Dana 23. listopada 2016. godine u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi (EPC) Radosna vijest  u Zagrebu održano je krštenje troje nanovorođenih vjernika.

Uvodni dio službe vodio je pastor EPC Radosna vijest Ivan Glavačko, koji je, nakon slavljenja Gospodina koje je vodio glazbeni tim crkve, održao propovijed. Uvodnu molitvu održao je br. Dalibor Sabolić, starješina crkve.

Čitajući retke iz Evanđelja po Ivanu 20,19-27, br. Glavačko je naglasio kako je Isus Krist jedini pravi donositelj mira, koji dolazi kroz zatvorena vrata ljudskih srca i daje svoj mir. Naglasio je kako je krštenje čin zavjeta i potvrda saveza s Bogom te krštenici današnjim činom, čitajući riječi zapisane u Prvoj Ivanovoj poslanici 5,1, pristupaju tijelu Kristovom, tj. Crkvi, zaključio je pastor Glavačko.

Prije čina krštenja, kojeg je vodio pastor Nikola Škrinjarić, novokrštenici su govorili o svojim iskustvima i svjedočanstvima obraćenja.

Nakon krštenja pastori Glavačko i Škrinjarić i br. Vladimir Rokić iz Tajništva EPC u RH su se molili za novokrštenike. Pastor Glavačko je, nakon toga, vodio, a  br. Rokić i br. Škrinjarić su služili Gospodnju večeru vjernicima.

Bogoslužje je završilo zajedničkom molitvom Oče naš i riječima blagoslova koje je uputio pastor Glavačko.

 

Svaki koji vjeruje da je Isus Krist, od Boga je rođen; i svaki koji ljubi Boga koji je rodio, ljubi i onoga koji je rođen od njega. (1. Iv. 5,1)

 

Robert Bogešić

Leave a Reply

Your email address will not be published.