12/03/2012

Iran: Još jedan konvertit na kršćanstvo uhićen u Esfahanu

(Foto – http://www.christianpersecution.info/ )

Još jedan obraćenik i član kućne crkve uhićen je, kao i mnogi drugi kršćani u Esfahanu, javila je Iranska kršćanska novinska agencija, Mohabat News.

Sigurnosne vlasti uhitile su Majid Enayata na njegovom radnom mjestu, kao dio veće grupe kršćana koji su također uhićeni 22. veljače. Enayat je ranije bio uhićen i ispitan kad se vratio iz Turske, 2009. godine, ali je pušten isti dan nakon potpisivanja odricanja.

Međutim, nakon ovog najnovijeg uhićenja, sigurnosne vlasti otišle su u Enayatov dom i zaplijenile neke njegove osobne stvari, uključujući i filmove njegove nedavne svadbene svečanosti, koja se mogu koristiti kako bi pomogli identificirati njegove  kršćanske prijatelje. Nekoliko dana kasnije, Enayatova supruga je također bila na ispitivanju, ali ona tom prigodom nije vidjela svog muža. Nepotvrđena izvješća upućuju na to da se Enayat nalazi s drugim vjerskim zatvorenicima u odjelu Alef-Ta Dastgerd zatvora.

Prije uhićenja kršćana u Esfahanu, vlasti su uhitile mnoge druge tijekom odvojenih racija u Ahwazu i Shirazu i Teheranu.

Više možete pročitati na http://www.christianpersecution.info/

 

Za epc.hr pripremio Robert Bogešić