18/03/2012

Isus je moja stijena

Isus je moja stijena

Od 16. do 18. ožujka 2012. u Life centru u Crikvenici održan je poseban susret sestara tj. prvih dama, gdje je naglasak bio na druženju i dijeljenju, bez predavača, na jačanju međusobnog zajedništva, dijeljenju svakodnevnih poteškoća i svega što čini sastavni dio njihovog svakodnevnog rada, obitelji i crkvenog života. Na susretu se okupilo 30tak sestara iz različitih krajeva Hrvatske, koje su uz šum mora, prekrasno sunce, kvalitetno zajedništvo i odlične kulinarske delicije razmjenjivale svoje priče, dragocjena iskustva, povezivale se u molitvi i međusobno se ohrabrivale.

U zajedničkom vremenu svaka je sestra imala priliku predstaviti sebe i podijeliti sa ostalim sestrama pojedinosti po izboru iz bogate riznice srca svake ponaosob. Uz veliku ulogu i zadaću koju imaju ovdje na Zemlji, ovakav se susret pokazao kao dragocjena prilika da se povežu srca onih koji se najbolje razumiju.

Sestra Karmen je predstavila i svoj drugi CD “Na Kristovim grudima” s pjesmama koje joj je Gospodin darovao, a svakoj je sudionici poklonjen i primjerak za osobni blagoslov. Uz to, sestra Marija Koprivnjak je predstavila, i svaku sestru pojedinačno blagoslovila knjigom “U mojim cipelama” koja je novi bestseller i koja svaku ženu ostavlja bez daha, a govori o iskustvu autorice Elizabete, njenom životu i ruci Božjoj nad njenom sudbinom. Govorilo se i o temama financija, djece, bračnim izazovima, bolestima i gubitku bračnog partnera, disciplini, selidbi iz jednog grada u drugi, a završni poticaj začinila je poruka kako trebamo koristiti vrijeme i spremati se svakodnevno, u svakoj prilici za susret s Njime.

Uz nova, dragocjena iskustva, mnoge su prve dame stekle i nova, a i učvrstile i stara poznanstva. Različite su generacije sestara, tzv. prvih dama jednakim žarom slavile Gospodina i ohrabrile se za novo sutra i nove zadaće koje dolaze u budućnosti.

Uistinu je lijepo znati da nikada nismo same. Baš u našim životnim okolnostima, a ovaj susret je to i potvrdio, imamo Isusa koji je naša stijena – i jedna drugu kako bismo zajednički nosile bremena na Njegovom putu i u izgradnji Njegovog nebeskog Kraljevstva!

Ines Đulabić