10/03/2012

Godišnja konferencija PEF-a 2012.

Godišnja konferencija PEF-a 2012.

Ovogodišnja konferencija PEF-a održana je u Budimpešti, Mađarska, od 8-10 ožujka, na kojoj je prisustvovalo 110 delegata iz 29 zemalja, uključujući Rusiju i Armeniju.

Predsjednik PEF-a, Ingolf Ellssel pozdravio je sve sudionike i iznio ključnu poruku o glavnoj temi konferencije, pod nazivom -UTJECAJ. Iznio je različite biblijske primjere koji pokazuju kako Bog priprema muškarce i žene da bi njihov utjecaj bio relevantan. Ostali govornici bavili su se različitim aspektima u odnosu na istu temu: utjecaj kroz misiju (Riku Turunen, Austrija), utjecaj kroz političku prisutnost i djelovanje (MEP Sari Essayah, Finska), utjecaj kroz socijalnu angažiranost (Wolfgang Grefe, Njemačka, Albert Pataky, Mađarska ), utjecaj kroz medije (David Wessler, Njemačka). Svaka prezentacija uslijedila je oko okruglog stola koji je omogućio interakciju sudionika.

Konferencija je iskazala dobrodošlicu Paulu Chandleru, predstavniku novo formirane pentekostne denominacije „Luxembourg Pentecostal Fellowship“, koji će ugostiti sljedeći „PEC / Impact“ u razdoblju od 16-22 srpnja. Također, svaka od 6 regija PEF-a imati će se priliku upoznati i uspostaviti dijalog o pitanjima koja se odnose na viziju i službu PEF-a.

Na godišnjem sastanku predsjedništva i predstavnika,  51 delegat mogao je čuti i usvojiti izvještaje predsjednika, blagajnika i odsjeka za razvoj PEF-a. Tijekom sjednice raspravljalo se o tri glavne točke: 1) Potrebi za odanosti i suradnjom svakog člana  pokreta, 2) Važnosti stabiliziranja financijske potpore PEF-a, 3) Priprema, s obzirom na izbor novog Predsjedništva u 2013. godini. Odbor je prihvatio članstvo “Russian Union of Christians of Evangelical Faith,” koja broji oko 300,000 vjernika.

Predsjednik PEF-a pozvao je sve nacionalne vođe da se uključe u “EMPOWERED 21 Europe”, Globalni forum poticanja dijaloga i interakcije između pentekostalaca i karizmatika s idejom o očuvanju našeg zajedničkog nasljeđa, krštenja u Duhu Svetom. Konferencija je zaključena s radosnim slavljenjem i zajedništvom sa željom da se kroči naprijed i vrši utjecaj na Europu poradi Isusa.

Predsjednik EPC RH mr. sc. Damir Špoljarić, prisustvovao je na konferenciji u Budimpešti predstavljajući nas na tom forumu.

Sljedeća konferencija PEF Odbora planira se u razdoblju od 6-9 ožujka 2013. u Solunu, Grčka.
Više informacija dostupno na www.pef.eu