11/10/2013

Humanitarna akcija Agape – riječ nade i iskazivanje poštovanja

Kao odgovor na sve veću materijalnu krizu u društvu, vjernici Evanđeoske pentekostne crkve u RH pokrenuli su humanitarnu akciju pod nazivom Agape, izvjestili su u emisiji HTV-a Duhovni izazovi 9. studenog 2013.

Humanitarna akcija Agape okuplja već više godina volontere iz razičitih kršćanskih crkvi, ali i one koji ne pripadaju niti jednoj vjerskoj zajednici. Ines Đulabić, koordinatorica akcije naglasila je kako se skupljaju rabljene stvari i artikli koje mogu nekome pomoći ili razveseliti ga te se organiziraju i povremene humanitarne rasprodaje, gdje su simbolične cijene, a prikupljenim prihodima dalje se pomaže ovisno o potrebama. U reportaži je istaknuto kako volonteri ove akcije posjećuju domove i dječje bolnice, a za najmlađe organiziraju prigodne programe.

Posebno je naglašeno kako se u akciji, uz desetak stalnih, sve više priključuju povremeni volonteri kojima je najveća plaća napraviti nešto za ljude u potrebi kojim se, uz riječi nade, želi iskazati poštovanje u trenucima kada su im životne okolnosti oduzele dostojanstvo.

Više možete vidjeti na

http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews%5Bcat%5D=486&cHash=e886305835
Za epc.hr pripremio Robert Bogešić