14/09/2011

Hillsong Live «God is able» – večer slavljenja

Hillsong Live «God is able» – večer slavljenja

U organizaciji Bono Recordsa, 13. rujna 2011. održan je, u sklopu velike europske turneje «God Is Able», u dvorani Hypo Centra u Zagrebu koncert grupe Hillsong LIVE iz Sydneya, Australija predvođene Reubenom Morganom. Ova turneja obuhvaća desetak gradova među kojima su Stockholm, Oslo, Madrid, Hamburg i dr.

 

U 18 sati u Hypo centru prvo je održan seminar za sve kršćanske glazbenike, voditelje ili članove timova za slavljenje i sve zainteresirane. U dvorani «Rab» Hypo centra tražilo se mjesto više kako bi svi čuli poruku glazbenika. Na početku seminara okupljenima se obratio Ruben Morgan citirajući Ps 92:12-15. Osvrnuo se na to koliko je važno biti «zasađen» u crkvi, biti dio crkvene obitelji. Da bi ta obitelj napredovala potrebno je vodstvo u kojem treba naučiti služiti. Služenje ima svoju cijenu i svatko bi je trebao podnijeti ako želi sudjelovati u vodstvu. Mnogi imaju razne darove, možda se nekome čine skromnima i malima, ali nije bitno koji i koliki dar imaš već što činiš sa njime. Svaki iskusni vođa treba znati cijeniti vrijednosti u svakoj osobi. To čineći daje čast Bogu.

 

Nakon završetka izlaganja, slušatelji su mogli postavljati pitanja Rubenu Morganu i ostalim članovima iz Hillsong tima (Ben Fieldnig, Nigel Hendroff, Eric, Gary)  koji su bili spremni odgovoriti na njih.Jedno od pitanja bilo je i kako to da je Hillsong crkva postala u svijetu tako popularna po slavljenju? Odgovor Rubena Morgana bio je: “Za nas je to misterija te ne znamo odgovor na to pitanje, ali vidimo to kao milost Božju”.

 

Odgovarajući na pitanja o pisanju pjesama, aranžmanima i timu za slavljenje od prisutnih iz Hillsonga su dobiveni odgovori: Pri pisanju pjesama veoma je važno da tekstovi pjesama budu potkrepljeni biblijskim istinama,  pri čemu prijedlog aranžmana daje sam autor, ali se oni dorađuju u užem timu suradnika, prije nego se pjesma predstavi crkvi. Kako bi slavljenje u crkvi moglo biti potpuno predano u vodstvu Duha potrebno je da članovi tima za slavljenje ulože sav trud u vježbanju (vodstvo ima cijenu) kako se ne bi radile greške koje bi mogle ometati ostale članove tima ili crkve te će tada tim za slavljenje i crkva moći u punoj slobodi slaviti Stvoritelja.

 

U 20 sati više od 1000 okupljenih dočekalo je početak večeri slavljenja. Desetak članova Hillsong tima koncert je započelo pjesmom «You» te nastavilo pjesmama s novoga albuma, ali i starim poznatim pjesmama. Tako smo mogli čuti “Mighty to save”, “The Lost and found”, “Awakening”, “God in everything”, “Desert song”, “God is able”, i mnoge druge pjesme. Uz dobro poznati stil slavljenja Hillsonga moglo se čuti laganije akustične izvedbe nekih pjesama, predstavljenih na njihovom Hillsong Clapel albumu.

 

Usred koncerta okupljenima se obratio pastor Gary Clarke iz Hillsong crkve u Londonu riječima iz Dj 3 o uzetome kome su Petar i Ivan pokazali da je Bogu moguće (God is able) podići ga i prohodati prvi puta u životu. Također je dao svjedočanstvo iz svog pastoralnog rada, o bebi koja je bila mrtva a sada je živa. Kada su doktori prestali sa oživljavanjem djeteta majka je zavapila Bogu kome je sve moguće i njezino dijete vraćeno je u život. Drugo svjedočanstvo koje je dao bilo je o djevojčici sa Downovim sindromom koju je Bog na molitve roditelja u potpunosti iscijelio. Pozivu okupljenima da predaju svoj život svemogućem Bogu mnogi su se odazvali te izmolili molitvu spasenja.

 

Na kraju koncerta Ruben Morgan se svima se obratio željom da nakon ove večeri više ništa ne bude isto, da životi prisutnih budu zauvijek promjenjeni.

 

 

Zdravko Pazman

 

WEB INFO:

Hillsong live

http://live.hillsong.com/
God Is Able:

http://www.youtube.com/watch?v=AmP4TIj_fY8&feature=related
Mighty To Save with Reuben Morgan:

http://www.youtube.com/watch?v=3Lab0SHGXkA