11/09/2011

Desetogodišnjica Kuće Društva prijatelja Biblije

Desetogodišnjica Kuće Društva prijatelja Biblije

Dana 10. rujna 2011. godine u Severinu na Kupi obilježena je desetogodišnjica rada Kuće Društva prijatelja Biblije (DPB). DPB je nadkonfesionalna udruga koja služi crkvama putem publikacija za vjerski odgoj, edukacijom osoba za rad s djecom i mladima i organizacijom kršćanskih susreta za sve uzraste u DPB kući.

Svečanosti je nazočilo osamdesetak osoba, djelatnika i volontera DPB-a, vjernici evanđeoskih pentekostnih i baptističkih crkvi koje surađuju s DPB-om, kao i pripadnici ostalih vjerskih zajednica i predstavnici turističke i mjesne zajednice.

Nakon pozdravnih govora pastora Baptističke crkve iz Severina na Kupi Teofila Časnog i Anice Kerep, predsjednice Upravnog odbora DPB-a, riječi ohrabrenja uputio je tajnik za Europsko djelovanje SEND Internationala Rex Durham. Od 2002. godine DPB i SEND International surađuju u rastu i razvoju DPB Kuće, na blagoslov mnogima, posebno mladima. U tim godinama se lepeza aktivnosti, posebno sportskih, proširila, uz razvoj zgrade i imanja, koje se preobrazilo od skromnih početaka do današnjeg «multifunkcionalnog» stanja. DPB Kuća je također na raspolaganju privatno organiziranim skupinama, kršćanskim udrugama i zajednicama.

Tijekom svečanosti, uz brojna svjedočanstva osoba koje su aktivno sudjelovale na kampovima u DPB Kući i tamo doživljavali blagoslove ili obraćenja, slavljenje je vodio glazbeni tim sastavljen od glazbenika iz različitih crkvi.

Osim svečanog programa, tijekom proslave održavane su sportske, zabavne i kreativne aktivnosti za djecu i odrasle te je održan i zajednički ručak.

Robert Bogešić