09/08/2013

Evangelizacijski susreti u Kumanovu i Štipu

Prvi je susret bio u Kumanovu, od 13. do 16. lipnja 2013. Započelo je sa susretom djece u crkvenom dvorištu na kojem je prisustvovalo 80 djece. To je bilo veliko svjedočanstvo, jer je ideja da sve crkvene zgrade postanu kao društveni domovi, gdje će ljudi slobodno doći i doživjeti susret sa živim Bogom.
Nakon toga organizirana su tri večernja susreta u središtu grada na dvijema pozornicama, u centru za mlade te u centru za kulturu. Svake večeri rastao je broj prisutnih, a sedmero osoba je primilo Isusa Krista kao svog spasitelja.

Drugi susret dogodio se u Štipu, od 28 lipnja do 7 srpnja. Svakog dana održani su dječji programi (priče, drame, pjesme) nakon kojih su održane poruke Radosne vijesti, uz molitve spasenja, ozdravljenja te su održani i pojedinačni razgovori. Svake večeri održavani su glazbeni koncerti.

Tim su susretima različite skupine vjernika iz Makedonije i gostiju iz Bjelorusije, Estonije, Bugarske i SAD imale prigodu svjedočiti nazočnima i dijeliti s njima ljubav prema Bogu.

Dana 7. srpnja u velikom šatoru su lokalne evanđeoske crkve iz cijele Makedonije sudjelovale u slavljenju Gospodina, a održano je i 21 krštenje.
Za epc.hr pripremio Robert Bogešić