04/09/2011

Kršćanski malonogometni turnir i bratsko druženje „DUNAMIS 2011.“

U subotu, 03. rujna 2011. u Karlovcu, u organizaciji Kršćanske sportske udruge „Dunamis“ održan je treći malonogometni kršćanski turnir i bratsko druženje pod nazivom „DUNAMIS 2011.“

Okupilo se 13 ekipa iz raznih krajeva Hrvatske (Osijek, Šibenik, Daruvar, Karlovac, Zagreb, Sirač, Mošćenica, Koprivnica) i jedna ekipa iz susjedne Slovenije (Murska Sobota). Sveukupno je ovom susretu prisustvovalo preko 150 kršćana i njihovih prijatelja. Za kompletnu organizaciju ovog događanja brinulo se 15-ak volontera iz Karlovca i Zagreba koji su se od samih početaka (7.00h) do samog kraja (20.00h, pa i dalje) brinuli za organizaciju i sudionike.

Događaj je počeo u 8.00 sati doručkom i prijavama momčadi u prostorijama EPC „Milost i Istina“ iz Karlovca. U 9.00 započeo je duhovni dio događaja sa zajedničkim slavljenjem i obožavanjem našeg Gospodina i Spasitelja. Pastor Oliver Buljat iz EPC „Milost i Istina“ ohrabrio je sudionike ovog događaja prigodnom porukom, a zatim je Ratko Medan ispred organizatora informirao sudionike o pravilima igre i rasporedu događanja u danu, nakon čega su se sudionici zaputili prema obližnjim terenima.

Turnir je organiziran u dva dijela. Prvi dio, natjecanje u skupinama, počeo je u 10.30 sati. Igra se odvijala u dvije skupine i na dva terena, a na kojima je odigrano u skupinama 42 utakmice. Nakon završenog prvog dijela turnira, u drugi dio turnira ušle su po prve četiri momčadi iz svake skupine (A SKUPINA: Dunamis-Zagreb, Riječ života-Osijek, Mravi-Osijek, Borongajci-Zagreb; B SKUPINA – BC Mošćenica-Mošćenica, BC Zagreb. BC Daruvar, M21-Zagreb . Drugi dio odigran je na jednom terenu i to kup sustavom (na ispadanje). U pauzi između dva dijela turnira organiziran je ručak (ovaj puta roštilj) za sve sudionike i navijače.

U drugom dijelu turnira nakon odigranih četvrtfinalnih susreta ostale su 4 momčadi koje su se borile za naslov ovogodišnjeg pobjednika. U prvom polufinalu ekipa BC Mošćenice svladala je ekipu BC Daruvar, dok je u drugom polufinalu ekipa Dunamis nakon izvođenja penala bila bolja od ekipe BC Zagreb.

U reprizi prošlogodišnjeg finala ponovno su se sastale ekipa BC Mošćenice i ekipa Dunamis. Ekipa Dunamis dobrom je igrom pobijedila ekipu BC Mošćenice rezultatom 4:1 i obranila prošlogodišnji naslov. Nakon raspucavanja penala za treće mjesto, bolja u izvođenju bila je ekipa BC Zagreb te je osvojila treće mjesto.

Turnir je završen dodjelom pehara za prva tri mjesta te dodjelom nagrada za najboljeg strijelca ( Dejan Bjelić – BC Mošćenica), najboljeg igrača turnira (Ante Sikirić – Dunamis) i najboljeg golmana turnira (Pavo Kerep – BC Zagreb).

Svim natjecateljima, sudionicima, sponzorima i volonterima na ovom događanju, zahvaljujemo se na sudjelovanju i pomoći te želimo obilje Božjih blagoslova do slijedećeg nogometnog susreta i bratskog druženja iduće godine u Karlovcu.


Ratko Medan, predsjed
nik

 

 

POREDAK:

 

1.       Dunamis-Zagreb

 

2.       BC Mošćenica – Mošćenica

 

3.       BC Zagreb – Zagreb

 

4.       BC Daruvar – Daruvar

 

Još su sudjelovali: Mravi-Osijek; Riječ Života-Osijek; M21-Zagreb, Borongajci-Zagreb, MIIKA-Karlovac, Sion Sirač – Sirač, Emanuel-Koprivnica, Družba Lege Kvržice – Osijek, KK Šibenik – Šibenik, Karmel – Slovenija

Najbolji igrač: Ante Sikirić (DUNAMIS-Zagreb)

Najbolji strijelac: Dejan Bijelić (BC MOŠĆENICA-Mošćenica)

Najbolji golman: Pavo Kerep (BC ZAGREB – Zagreb)