30/10/2011

Dani reformacije

Dani reformacije

Povodom Dana reformacije (31. listopada) u Laslovu, mjestu dvadesetak kilometara udaljenom od Osijeka, održana je trodnevna evangelizacija (od 28. do 30 listopada).

Nekoliko dana prije evangelizacije naraštajci iz Osijeka, zajedno s Davidom Hewkinom i Aronom Horvatom, podijelili su pozivnice (za čiji se dizajn potrudila Andreja Mil)  po Laslovu i okolnim mjestima.

Prvu su večer na evangelizacijskom bogoslužju sudjelovali mladi iz Osijeka, a propovijedao je misionar iz Sjedinjenih Američkih Država Aron Horvati, inače zajedno sa suprugom Winnie voditelj naraštajaca osječke evanđeoske crkve.

Drugo su večer program oblikovali braća i sestre iz Belišća, a propovijedao je belišćanski pastor Ivo Moguš.

Treću i posljednju večer, slavljene su vodili naraštajci iz Osijeka, a propovijedao je Krešimir Šimić. Na tom je bogoslužju sudjelovao i dugogodišnji pastor iz Bostona te gostujući profesor na Evanđeoskom teološkom fakultetu Samuel Bombara.

Na bogoslužjima je bilo prisutno petnaestak prijatelja, što je za malu laslovačku crkvu bilo ohrabrujuće. Domaćini, vođeni đakonisom Suzanom Konev, poslije svake večeri priredili su domjenak, što je bila prigoda za dodatno druženje i bolje upoznavanje prijatelja.

Nadamo se da će sjeme posijane Riječi uzrasti i donijeti plod na slavu Božju i blagoslov ponajprije crkve u Laslovu, koja je u povijesti hrvatskog pentekostalizma imala izuzetno značajnu ulogu (prije pedesetak godina bila je jedna od najvećih pentekosnih zajednica u SFRJ, i, ne toliko važno, imala je već tada u crkvenoj zgradi bazen za krštavanje).

Krešimir Šimić