Molitva za grad Zagreb

Zagreb, 20. rujna 2019.

Dana 20. rujna 2019. godine je u dvorani Evanđeoske pentekostne crkve (EPC) Radosna vijest, Zagreb, u organizaciji Kršćanske proročke crkve, Zagreb, održana Molitva za grad Zagreb, u kojoj je sudjelovalo 20-tak vjernika zagrebačkih kršćanskih crkvi i crkvi reformacijske baštine.

Nakon pozdravnih riječi i uvodnog čitanja iz Knjige propovjednika 4,9-12 od strane starješine EPC Radosna vijest Roberta B, pastor Kršćanske proročke crkve Željko Ž. je govorio, između ostalog, kako su potrebne postojane molitve za vlasti, kako grada, tako i države, za pojedine kršćanske crkve i njihove voditelje, kao i za jačanje međusobne suradnje raznih kršćšanskih crkvi u pozivu da se širi Radosna vijest Isusa Krista.

Slavljenje su vodili s. Lidija Ž i br. Vjekoslav C. te su tijekom slavljenja vjernici iznosili molitve za vlasti u gradu Zagrebu i Hrvatskoj, za sve državne, županijske i lokalne institucije, te za kršćanske crkve i njihovoj međusobnoj suradnji, posebno u gradu Zagrebu, kada prenose Radosnu vijest, kao i za pojedine potrebe vjernika i njihovih obitelji. Tijekom slavljenja su vjernici govorili i svoja svjedočanstva te se čitalo biblijske tekstove.