17/12/2012

Željko Mraz imenovan u saborski odbor

(IBA) Na svojoj sjednici, održanoj u petak 14. prosinca 2012., Hrvatski sabor imenovao je 104 vanjska člana saborskih radnih tijela. U radna se tijela može imenovati do šest javnih, znanstvenih i stručnih djelatnika koji imaju sva prava člana radnog tijela, osim prava odlučivanja.

Na prijedlog više vjerskih zajednica, za člana Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskoga sabora imenovan je Željko Mraz, glavni tajnik SBC u RH.

U obrazloženju predlagatelja – koje potpisuju Srpska pravoslavna crkva u RH, Mešihat Islamske zajednice u RH, Židovska općina Zagreb, Evangelička crkva u RH, Makedonska pravoslavna crkva u RH, Evanđeoska pentekostna crkva u RH, Kršćanska adventistička crkva u RH, Protestantsko evanđeosko vijeće i Savez baptističkih crkava u RH – između ostaloga stoji: „Smatramo da se gospodin Mraz sa svojim znanjem, radom i iskustvom dokazao kao osoba koja se zalaže za promicanje općeg dobra, razvitak civilnog društva, promicanje kulture, zaštitu ljudskih prava i sloboda.”

 

Za epc.hr pripremio Robert Bogešić