20/04/2014

Zajednički proslavljen Uskrs u Rijeci

Zajednički proslavljen Uskrs u Rijeci

Rijeka, 20. travnja 2014. (IBA) – Na uskrsno su se jutro u riječkoj Baptističkoj crkvi okupili vjernici evanđeoskih crkava na zajedničkoj proslavi Uskrsa.

Bogoslužje je predvodio pastor Milan Špoljarić, a slavljenje Restream band. Propovijedao je pastor Giorgio Grlj. ‘Uskrs je blagdan novoga stvorenja koje u naš poredak ne ulazi trijumfalistički, već nezamjetno, a očituje se kao početak oslobađanja od straha koji nas čvrsto robovski veže uz stari poredak stvari. Uskrs dolazi kao novo stvorenje u nastanku. Uskrs se polako rađa, rekao je pastor Grlj i dodao: ‘Poruka je Ukrslog prestrašenima: Ne bojte se!’ Gospodnju su večeru predvodili pastor Cliff Luckhurst i starješina Zlatko Molek, a za bolesne i potrebite molio pastor Špoljarić.

Crkveni je prostor bio premali da primi sve, pa je dio njih program pratio na projekciji u pokrajnjoj prostoriji, a samo je bogoslužje još jedan korak u zajedničkom svjedočenju jedinstva tijela Kristova u Rijeci.

Tekst i audio zapis cijele propovijedi nalazi se ovdje, a objedinjeno novinsko izvješće s foto galerijama iz svih kršćanskih crkava u Rijeci na ovom linku. Snimak cjelokuonog bogoslužja koje je prenošeno i na video kanalu Restreama možete vidjeti na Youtubeu.

(preuzeto s baptist.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.