19/10/2018

VUKOVAR – mjesto posebnog pijeteta

Vukovar, 18. studenoga 2018. – Pod sloganom „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“ obilježilo se 27. obljetnicu tragičnih i bolnih događanja u gradu Vukovaru. I ove godine na tisuće ljudi sudjelovalo je u Koloni sjećanja. Pridružili smo se povorci koja je kretala od vukovarske bolnice prema Memorijalnom groblju. .

Više ili manje svi nosimo iskustvo progonstva i patnje, i ovim hodom pokreće se naše unutarnje biće i podiže se pogled vjere križu – simbolu patnje ali ljubavi i nade u kojoj se život ostvaruje. Hodali smo s drugima u tišini i suosjećanju prema svima koji su tijekom ratnih razaranja izgubili nekoga od članova obitelji i svojih bližnjih: oca, sina, majku, kći, brata i susjeda, … .

Pogledom na križ molimo snagu Kristove pobjede za sve koji trpe, molimo utjehu svima u spomenu na bližnje i molimo milost Gospodina na sve nas po blagoslovu mira i života vječnoga! .

Narod smo koji je tijekom povijesti iskusio patnju ali smo i narod koji je po snazi evanđelja s iskustvom opraštanja i poziva na pomirenje, što sve nas stavlja u sasvim novu poziciju – u nastojanju izgradnje boljeg i pravednijeg društva! .

Matej Lazar Kovačević, nadglednik .

 

(preuzeto s crkvabozja.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.