24/06/2019

Svečanost zahvale za deset godina EPC Stijena spasenja

Svečanost zahvale za deset godina EPC Stijena spasenja

EPC Stijena spasenja, u subotu 8. lipnja, proslavila je deset godina od svog osnutka. Tom prigodom bila je održana svečanost zahvale u prostorijama zajednice. Svečanost je predvodio pastor Ratko Medan kojemu je upravo to i bila namjera ovom proslavom – da se u ime zajednice zahvali za bogat sadržaj koji je ova crkva u Zagrebu imala prilike doživjeti kroz jedno desetljeće.

Redom su se tako zahvaljivali i u obliku molitve obraćali članovi zajednice za suradnju s drugim crkvama i partnerima, sve prošle i buduće članove, kampove, ostvarene projekte i brojne druge blagoslove. Kratki video materijal o proteklih deset godina omogućio je gostima pregled povijesti zajednice, ali istovremeno izazvao i pregršt toplih reakcija na uspomene kojih su se mogli prisjetiti članovi Stijene Spasenja.

Nakon zahvalnog dijela, brat Peter Kuzmič podijelio je kratku poruku istaknuvši nekoliko krucijalnih stvari za opstanak jedne zdrave crkve koja se želi zvati Kristovom.

Počevši od toga da je Isus Krist poglavar Crkve, On mora biti temelj i glava kako bi se postigla kristocentričnost kojoj trebamo težiti, nastavio je naglasivši važnost autoriteta koji Krist posjeduje – distinkcija između moći i milosti može biti opasna ukoliko prevagne samo jedno od to dvoje, stoga treba uzor tražiti u Kristu koji savršeno posjeduje oboje. I konačno, ono što je uvijek korisno čuti jer je sjeme nade, Kristova su obećanja neprolazna i na tome trebamo graditi svoje postojanje, djelovanje i poslanje koje smo primili – na obećanju za koje znamo da je od Neprolaznog.

Poseban obol ovoj svečanosti dala je glazbena izvedba najmlađih članova ove deset godina stare, mlade zajednice nakon čega je uslijedio domjenak uz druženje, razgovor i želju da crkva nastavi rasti i širiti Božje kraljevstvo.

Zagreb, 21. lipnja 2019.

Tomislav Minić

Leave a Reply

Your email address will not be published.