07/11/2012

Svečano otvorenje Doma za umirovljene duhovne djelatnike, Belišće

Svečano otvorenje Doma za umirovljene duhovne djelatnike, Belišće

U nedjelju, 04. studenog 2012. godine, svečano je otvoren Dom za umirovljene duhovne radnike u Belišću.  Dom će djelovati pod okriljem novoosnovane udruge građana “Smirna” u prostorijama novog župnog stana u Belišću, K. Tomislava 36.

Službenom presjecanju vrpce prethodilo je svečano bogoslužje koje je vodio pastor belišćanske EPC, Ivan Moguš.

Pastor je naglasio kako je od ideje – vizije projekta pa do danas prošlo više od 5 godina i da je za sve to vrijeme naš Nebeski Otac proviđao sva potrebna financijska sredstva, čuvao sve radnike od ozljeda i blagoslivljao nas. Zahvalio je svim donatorima, velikim i malim zajednicama, pojedincima u RH i inozemstvu kao i domaćoj zajednici, braći i sestrama u Belišću, koji su podržali njegovu viziju i sve ove godine pomagali projekt i svojim “zemaljskim blagom” ali i nesebičnim radom. Naglasio je da je i nadalje potrebna financijska potpora jer dom u potpunosti nije završen.

Svoj doprinos u slavljenu, pjesmi i recitiranju, uz domaćine, dali su i neki od brojnih uzvanika koji su se odazvali pozivu na ovo svečano otvorenje. Tako nas je brat Mato Godanj iz Cerne počastio svojom recitacijom, sestra Hermina iz Cerne blagoslovila nas je pjesmom a mlada Elizabeta Koprivnjak dirljivom pričom o neizbježnoj starosti. Sestra Marija Koprivnjak s radošću je pozdravila prve stanare doma, Ružicu i Josipa Moguš.

Riječ Božju podijelio nam je mr. sc. Damir Špoljarić, predsjednik EPC u RH, koji je nadahnuto govorio iz Knjige Nehemijine, iz 12. poglavlja, i ohrabrio sve one koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u izgradnji.

Za sve goste i domaćine bio je organiziran ručak a pravom slavonskom pečenkom blagoslovio nas je brat Josip Udvardi iz Cerne, sestre iz Jurjevca, Koške i Belišća finim kolačima a sam Nebeski Otac prekrasnim toplim i sunčanim danom.

Danijela Majetić