23/01/2018

Svaka velika stvar počinje malim korakom

Svaka velika stvar počinje malim korakom!

Još prije 7-8 godina pojavila se potreba za održavanjem obiteljskog kampa u Orahovici. Nekako u isto vrijeme Bog je tu ideju stavio u srca više parova koji su odlučili poslušati Božji glas i napraviti mali korak, iskoračiti u vjeri. Pokazalo se, Bogu hvala, ispravno!

Sve ove godine Bog je dovodio prekrasne predavače, odlične radnike, požrtvovno osoblje i nadasve divne sudionike koji su istovremeno i primali i davali. Doista možemo reći da je Bog bio predivan svo ovo vrijeme i izobilno nas blagoslovio!

A što se to događalo na kampu? Program je podijeljen na nekoliko dijelova: Zajedništvo cijele obitelji kroz različite aktivnosti kao što su slavljenje i kreativna molitva, različite igre i kreativne radionice, slobodno vrijeme uz kupanje, šetanje, film, društvene igre i zajedničke obroke, zatim na dobne skupine gdje je obitelj podijeljena za sadržaje koji su primijenjeni određenoj dobi i na kraju interesne grupe gdje obitelj može biti ili skupa ili svaki član obitelji bira ono što ga najviše zanima npr. glazba, sport, gluma, i sl.

Također imamo i tematske grupe u kojima imamo priliku razgovarati o različitim temama koje su aktuelne za dotičnu grupu. Ima puno različitog sadržaja ali još uvijek i dovoljno slobodnog vremena za opuštena druženja, ozbiljne i opuštene razgovore uz kavu, izlete na Jankovac, Ružicu Grad, jezero. Prošla godina kampa posebno je bila izuzetna.

Na predavanjima smo imali priliku bolje upoznati sebe i svoju obitelj izrađujući genograme. Nevjerojatno je koliko toga saznaš o sebi i svome ponašanju upoznajući svoje korijene. Naravno, to nam odmah i pokazuje zašto se u određenim situacijama ponašamo na određeni način, te se imamo priliku mijenjati. Vrijeme zajedništva bilo je opušteno i spontano. Svatko je mogao pronaći svoje mjesto, i dati šansu sebi, svojoj obitelji, svome braku i onima s kojima je okružen.

Nadam se da i kroz ovaj nadolazeći kamp Bog može tebi i tvojoj obitelji ponuditi odmor i novu priliku kakvu zaslužuješ!

Dođi i iskušaj, jer svaka velika stvar počinje malim korakom!

Leave a Reply

Your email address will not be published.