04/09/2017

Studentski kamp “Jedni drugima – zajedništvo u različitosti”

Kao što smo i najavljivali, ovo ljeto imali smo studentski ljetni kamp koji se održao u Velom Lošinju u hostelu Zlatokrila.Kao što smo i najavljivali, ovo ljeto imali smo studentski ljetni kamp koji se održao u Velom Lošinju u hostelu Zlatokrila.

Tema kampa bila je “Jedni drugima – zajedništvo u različitosti” te smo kroz rad u grupama, kroz seminare i radionice, propovijedi i slavljenje te razne sportske aktivnosti i igre, puno druženja, smijeha i zabave ostvarili zajedništvo. Iako smo došli s raznih strana Hrvatske, s raznih fakulteta i pozadina, s različitim očekivanjima, međusobno smo se povezali i započeli izgradnju novih prijateljstava, te smo učvrstili ona već postojeća.

Na kampu je prisustvovalo 38 sudionika, koji su došli sa željom da se povežu s ostalim studentima, da dobiju duhovni poticaj i provedu sedam dana na prekrasnom otoku Lošinju. U vremenu koje smo provodili zajedno imali smo priliku pobliže se upoznati kroz rad u grupama na kojima smo diskutirali o propovjedima koje smo slušali. Gost govornik je bio pastor Mladen Tomičić iz Sarajeva koji je govorio na temelju 4. poglavlja poslanice Efežanima te nas je posebno ohrabrio i poteknuo na promišljanje o ulozi u izgradnji zajedništva usprkos našim različitostima. Bili smo posebno ohrabreni kroz njegove životne primjere.

Izgradnji posebne i vesele atmosfrere doprinjelo je mnogo sadržaja koji su pripremili naši volonteri u obliku sporta i zabavnih igara, a sam ambijent te more i sunce su bili dodatni bonus.

Bilo je veliko zadovoljstvo promatrati mlade ljude koji provode vrijeme zajedno u razgovorima, druženju, smijehu, ohrabrivanju jedni drugih. Izgradila su se mnoga nova prijateljstva i studenti su bili posebno ohrabreni. O svemu tome svjedoče i dojmovi nekih studenata koji su prisustvovali kampu.

* * *

„Prije svega, drago mi je da sam bila na kampu. Druženje s mladim ljudima, razgovori o Isusu, seminari i radionice poput sociodrame, sportski izazovi te naravno, sunčanje i kupanje, definitivno su me obogatili. Poruke iz Biblije su me opet podsjetile da živim dostojno Krista te da On bude sav moj život, a ne samo jedan segment. STEP kamp za mene znači duhovnu promjenu koju sam doživjela i želim ju nadalje živjeti. Vidimo se sljedeće godine!“
Ema 


„Sunce, more, kupanje i dobro društvo s kojim nikad nije dosadno – pa di ćeš bolje? STEP-ov kamp bio je super iskustvo gdje sam upoznala puno novih prijatelja, ali također i bolje upoznala one stare kroz druženja, sportske aktivnosti, igre, razgovore, radionice i promišljanja o raznim temama. Posebno zanimljive bile su i večernje propovijedi u kojima nam je pastor mnogim usporedbama i primjerima iz vlastitog života objasnio Pavlove riječi pisane Efežanima i potaknuo nas da svakodnevno “obnavljamo svoja srca i um” i da prihvaćamo i potičemo jedni druge u razvijanju talenata i u zajedničkom rastu unatoč različitostima između nas.”
Mihaela

„Vrijeme koje sam provela na ljetnom STEP kampu je bilo jedno jako lijepo iskustvo. Nakon jednogodišnje pauze od kampova, ovaj studentski mi je došao kao pravo osvježenje. Od propovijedi, seminara/radionica, sportova i druženja sve je bilo opušteno i jako motivirajuće. Posebno bih se htjela zahvaliti STEP timu koji nam je omogućio da se tjedan dana družimo i upoznajemo, a sve to pod parolom “Jedni drugima- zajedništvo u različitosti” što se uistinu i osjetilo kroz naša stara, ali i novonastala prijateljstva. „
Rebeka

* * *

Riječi studenata koji su prisustvovali nas potiču na zahvalnost za blagoslove koje smo svi zajedno doživjeli.

 

Zahvalni smo Bogu što nas je blagoslovio prekrasno provedenim vremenom, zajedništvom, otvorenošću studenata te obiljem blagoslova koji je izlio na sve nas. Vjerujemo kako su mjesta poput kampova prekrasne prilike da se izazove mlade ljude, da ih se potakne na promišljanje te da ih se ohrabri na duhovni rast i obnovu. Veselimo se sljedećem ljetu i novoj prilici da iskusimo ponovno ovakvu vrstu zajedništva.

Radosni smo što možemo ovo  iskustvo podijeliti s Vama!

Vaš Step!

Leave a Reply

Your email address will not be published.