11/02/2011

Stručni seminar vjeroučitelja baptističkog i evanđeosko pentekostnog vjeronauka

Stručni seminar vjeroučitelja baptističkog i evanđeosko pentekostnog vjeronauka

U organizaciji Saveza Baptističkih crkava (BC) i Evanđeoske pentekostne crkve (EPC) u RH održan je od 11. do 13. veljače 2011. godine stručni seminar baptističkih i evanđeosko-pentekostnih vjeroučitelja na kojem je nazočilo 80-tak sudionika iz cijele Hrvatske.

Prvog je dana, nakon pozdrava organizatora i uvodne motivacije, koju je vodilo Damir Filipašić, održano predavanje na temu Vjera u životu adolescenata, koje je održala Svjetlana Mraz (teolog, rad s mladima u BC u Zagrebu).

Drugog dana, nakon pozdravnog govora Tomislava Tomasića predstavnika Agencije za odgoj i obrazovanje i uvodne motivacije, koju je vodila Nikolina Klisarić održana su predavanja Roditelji i vjeroučitelji kao suradnici u vjerskom odgoju – teološki aspekti, koje je održala dr. Ksenija Magda i Razvoj vještine poučavanja s posebnim osvrtom na rad s učenicima u mješovitim dobnim skupinama II koju je održala prof. i diplomirana pedagoginja Ivana Grabar.

U popodnevnim satima održane su radionice Grafičke tehnike u nastavi vjeronauka – otiskivanje pečata, koju je vodila prof. Martina Gracin, Glazbom do usvajanja vjeronaučnog sadržaja do iskustva Boga živoga, koju je vodio dipl. teolog i vjeroučitelj Timoty Ivan Špičak, Poticanje duhovnih vrijednosti u nastavi vjeronauka, koji je vodila dipl. vjeroučiteljica Ildiko Hornjik i Uloga aktivnog slušanja u radu s adolescentima i roditeljima, koji je vodila prof. Anica Kerepa.

U večernjim satima uživali smo u slavljenju našeg Gospodina uz „vjeroučiteljski band“, osobna svjedočanstva i prezentaciju Dječjeg kluba „Svjetlionica“ iz Šibenika. Vrhunac našeg susreta bio je u okviru našeg nedjeljnog bogoslužja koje je vodio Timoty Ivan Špičak, uz pjesmu i Gospodnju večeru u posebno stvorenom ambijentu Pashe za sve sudionike seminara. Porukom iz Božje Riječi blagoslovio nas je Tomo Magda, pastor i predsjednik BC u RH.

Lidija Stojković