23/01/2012

Središnje ekumensko slavlje osmine za jedinstvo kršćana održano u Remetama

Remetski župnik Anto Knežević, pozdravljajući vjernike i predstavnike vjerskih zajednica, na ekumenskom slavlju osmine za jedinstvo kršćana, pozdravio je i generalnog definitora karmelskog reda Alberta Wacha, koji je rodom Poljak, te provincijala Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa Vinka Mamića.

Riječi pozdrava, među ostalima, uputio je i glavni tajnik Evanđeoske pentekostne Crkve u Republici Hrvatskoj (EPC RH) Vedran Đulabić koji je podsjetio kako je cilj jedinstva i zajedništva zapisan u evanđelju, a to je „da sve narode učinimo učenicima Isusa Krista. Stoga je naša uloga da i u Europi kojoj treba Isus svi zajedno damo doprinos da ljudi budu fascinirani Isusom Kristom koji je naš Spasitelj”.

Na ekumenskom slavlju sudjelovali su i tajnik Vijeća za ekumenizam i dijalog Hrvatske biskupske konferencije Jure Zečević, u ime Srpske pravoslavne Crkve protojerej-stavrofor Slobodan Lalić, u ime Makedonske pravoslavne crkve protojerej Kirko Velinski,  u ime Bugarske pravoslavne Crkve Neško Nešev, te tajnik Sinode Reformirane kršćanske Crkve u Hrvatskoj pastor Branimir Bučanović i glavni tajnik Saveza baptističkih Crkava u RH Željko Mraz.
Više možete pročitati OVDJE

 

Za epc.hr pripremio Robert Bogešić