13/12/2013

Prvi susret EP crkava Dalmacije

Prvi susret EP crkava Dalmacije

Dana 07. prosinca 2013. s početkom u 17.00 sati u Splitu u hotelu Dujam je održan prvi susret Evanđeoskih pentekostnih crkava (EPC) Dalmacije. Na ovom regionalnom skupu su bili prisutni članovi i voditelji crkava: EPC Ploče, EPC Isus svjetlo svijeta (Split), EPC Knin i EPC Dar milosti (Šibenik) i gosti iz Evanđeoske crkve iz Čapljine. Ukupno 70 duša.

Skup je započeo riječju dobrodošlice pastora Igora Vrgoča. Slijedilo je slavljenje sa mješovitim timom iz više zajednica. Bračni par iz Vodica su izveli pantomimu pod nazivom „Riječi“. Kratku poruku o mirisu Kristovom u Dalmaciji je iznio pastor Laslo Hornjik, regionalni prezbiter za Dalmaciju. Nakon toga su pastori i voditelji predstavili svoje crkve uz slajdove. U blagovanje kruha i vina nas je uveo pastor Bernard Mikulić iz Čapljine. Kruh i vino su podijelili Antonio Nešić, voditelj u EPC Ploče i Branko Delić, đakon iz EPC Knin.

Tim za slavljenje                                                           Pantomima

Voditeljima crkava je uručena zidna zastavica za sjećanje na ovaj događaj. Uz to je svaka prisutna osoba dobila po jedan ručno ukrašen kamen- oblutak sa stihom iz Biblije. Pastor Igor Vrgoč je na kraju izveo svoje 3 autorske pjesme uz vokal Maje Babić.

Slijedilo je vrijeme zakuske, upoznavanja i druženja.

Laslo Hornjik

Leave a Reply

Your email address will not be published.