29/09/2011

Prvi kršćanski penjački klub OSMICA

Prvi kršćanski penjački klub OSMICA

Prvi kršćanski penjački klub OSMICA osnovan je u Zagrebu 2007. godine, s ciljem razvijanja vještina potrebnih da se, kroz penjanje i učenje i primjenu biblijskih istina,  uspješno mladi nose sa životnim usponima i padovima.

Dana 28. rujna 2011. godine započelo se s treninzima, koji se održavaju srijedom od 17:30 do 19:30 u Penjačkom centru Zagreb, Škorpikova 11 (iza trgovačkog centra Baumax). Organizirane su dvije dobne grupe i to prva od 8 do 11 godine, uz obaveznu nazočnost roditelja i druga za djecu od 12 i više godine, koji mogu biti bez pratnje.
Tjedna članarina iznosi 30,00 kn, a djeca trebaju odjenuti sportske majice, trenirke ili kratke hlače, a maksimalan broj sudionika je 20. Tijekom penjačkog okupljanja penjače se nastoji potaknuti da razmisle o kršćanskim vrijednostima kao što su poštovanje, odgovornost, povjerenje, hrabrost, poštenje, timski rad, suosjećanje, izdržljivost i sl., a sve to dok se zajedno čitaju biblijski odlomci i razgovara o njima.
Penjanje se sastoji od nekoliko stupnjeva, kao što su tečaj za početnike, tečaj za osiguravatelje i tečaj za vodećeg penjača. U svim razinama penjanje pruža skupini mogućnost produbljivanja zajedništva i odnosa ali i dobru zabavu.
Kontakt se može ostvariti na e-mail: info@dpb.hr, telefon 01 6673 020 i Facebook grupa: Osmica.

Za epc.hr pripremio Robert Bogešić