24/09/2011

Izvještaj sa Sabora Evanđeoskih pentekostnih crkava u Republici Hrvatskoj

Izvještaj sa Sabora Evanđeoskih pentekostnih crkava u Republici Hrvatskoj

Sabor Evanđeoske pentekosnte crkve u Republici Hrvatskoj (EPC RH) održan je 23. i 24. rujna 2011. godina u Osijeku u prostorijama EPC „Radosna vijest“. Saborom, na kojem je nazočilo 59 delegata lokalnih crkava u RH, predsjedavalo je Radno predsjedništvo u sastavu: Damir Špoljarić, predsjednik, Milan Špoljarić, potpredsjednik i Vedran Đulabić, tajnik EPC RH.

Nakon uvodne molitve, slavljenja, koje je predvodio muzički tim iz EPC „Radosna vijest“ i pozdravnih riječi predsjednika i pastora EPC „Radosna vijest“ u Osijeku, Damira Špoljarića, biblijsku poruku podijelio je Milan Špoljarić.

U nastavku prvog dana Sabora podneseni su izvještaji i prikazivane su prezentacije i video isječci prošlogodišnjih aktivnosti u lokalnim crkvama, koje su obuhvaćale seminare, evangelizacije, krštenja, kampove i građevinske projekte, te izvještaje o radu Humanitarne udruge Oaza, Kršćanskih izvidnika, izdavačkoj djelatnosti u EPC-u i ISOM Biblijske škole.

Neke od video isječaka možete vidjeti ovdje:

Dječji kamp 2011.

Pula evangelizacije.

ISOM.

Na početku drugog dana, nakon molitve, slavljenja i kratke poruke, koju je podijelio Vedran Đulabić započeo je radni dio Sabora. Slijedio je nastavak prezentacija, podnijeti su izvještaji o radu tajništva, predsjednika i različitih odbora. Kruno Ravlić, predsjednik Građevinskog odbora prenio je izvještaj o tijeku građevinskih projekata, Lidija Stojković govorila je o novostima i situaciji vezanoj uz vjeronauk. Marijan i Božena Vidić prenijeli su izvješće o financijskom poslovanju i Zvonko Kovačević izvješće o radu Nadzornog odbora za nadzor materijalnog poslovanja. Predstavljene su nove potencijalne članice EPC-a u RH, zajednica u Popovači pod vodstvom Tomislava Putrića. Dalibor Koncoš i zajednica „Riječ nade“ iz Slavonskog Broda izrazili su želju za ponovnim pridruživanju EPC-u.

Ovogodišnji Sabor bio je izborni te su izabrani članovi tijela EPC-a RH. Za predsjednika je ponovno izabran mr. sc. Damir Špoljarić, za potpredsjednika EPC RH pastor Milan Špoljarić, a za tajnika dr. sc. Vedran Đulabić. U Prezbiterij EPC RH, uz to što su potvrđeni dosadašnji članovi; mr. sc. Danijel Berković (Zagreb), pastor Oliver Buljat (Karlovac), Marija Koprivnjak (Vukovar), Danijel Lustig (Pula), izabrano je i dvoje novih članova Eva Bačac Husak iz Rovinja i pastor EPC Dar milosti Laslo Hornjik iz Šibenika.

Zajednica „Isus-Svjetlo svijeta“ iz Splita koju vodi Igor Vrgoč, nakon godinu dana mentorstva i druženja, primljena je u EPC. Predstavljen je rad u Poreču, a za pastira je postavljen i rukopoložen Venčeslav Lustig. Također je rukopoložen i Ratko Medan za pastira EPC „Stijena spasenja“ u Zagrebu. Sabor je završio sa blagovanjem Gospodnje večere, koju su služili Ratko Medan i Venčeslav Lustig.

Andreja Mil