11/09/2013

Preminuo Mladen Jovanović

Preminuo Mladen Jovanović

Šokantno je u evanđeoskim krugovima odjeknula vijest da nas je 6. rujna, u svojoj 68. godini, od srčanog udara koji ga ga je zatekao u njegovu domu u Zagrebu, napustio dragi brat, suradnik i prijatelj mr. Mladen Jovanović.

Glavni tajnik PEV-a, nakon netom završenih ljetnih kampova na Ugljanu i Albaniji, spremao se za nastavak rada kako u mjesnoj crkvi u Zagrebu, tako i u Vijeću Kristovih crkava kojemu je nesebično služio, te u Predsjedništvu PEV-a. Njegovim je odlaskom prije svega pogođena njegova obitelj, supruga Dragica, sinovi Tin i Saša te kćer Andrea, njihovi supružnici i unučad, ali i njegova velika duhovna obitelj sljedbenika Isusa Krista.

Mladen Jovanović je rođen u Zagrebu, 21. travnja 1945. U svojoj se mladosti odlučio nasljedovati put Isusa Krista i od tada je svoj život posvetio učenju i poučavanju, propovijedanju evanđelja i zalaganju za čvršće zajedništvo onih koji ispovjedaju istoga Gospodina i Spasitelja. Činio je to i kao jedan od utemeljitelja PEV-a u kome je kao glavni tajnik posvetio posljednjih petnaestak godina svog života.

Iako nam njegov odlazak izgleda nenadomjestiv, vjerujemo da će godine koje je posvetio službi Crkvi donijeti roda u novim naraštajima onih koji su uz njega duhovno rasli, upijali njegovo znanje i mudrost bilo kao propovjednika ili profesora na više obrazovnih institucija u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ispraćaj mr. Mladena Jovanovića biti će u srijedu, 11. rujna, u 10:50 sati s Mirogoja, a sprovod u Donjem Zagonu, u zaleđu Novog Vinodolskog, istoga dana u 16:00 sati.

 

(preuzeto s pev.com.hr)