18/07/2017

Poslušnost, iščekivanje, čudo

Poslušnost, iščekivanje, čudo

Dana 16. srpnja 2013. godine u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi (EPC) Radosna vijest Zagreb gostovao je pastor EPC Calvary Chapel iz Čakovca Damir Srnec.

Uvodnu službu vodio je pastor EPC Radosna vijest Ivan Glavačko koji je pročitao tekst iz Evanđelja po Marku 3, 31-35 te je naglasio kako poruka ovih riječi upućuje na zajedništvo vjernika s Isusom Kristom, kao što je i današnje bogoslužje, jer oni koji čine volju Božju oni su braća i sestre Kristu Isusu.

U propovijedi je pastor Srnec govorio poruku iz teksta zapisanog u Evanđelju po Ivanu 2,1-12 te je naglasio, između ostalog, kako je Isus dao napuniti posude vodom i iz njih je poteklo najbolje vino, što oslikava ljude jer Isus Krist je taj koji donosi promjene u živote, koji predstavljaju nečiste posude, ali iz njih, nakon što ih Krist napuni, potiče najbolje, potiče izvor žive vode.

Posebno je naglasio riječi majke Isusa Krista, Marije, koja je poslužiteljima rekla: “Što god vam kaže, učinite”, što je i porukama vjernicima danas – budite spremni poslušati riječi Isusa Krista i ispunjavati ih.

Govoreći kako je ravnatelj stola pohvalio da je najbolje vino došlo na kraju, a ne na početku svadbe, kao što je običaj, to oslikava današnji svijet koji u početku nudi najbolje i najraskošnije, ali kasnije dolazi do propasti, dok Isus Krist nudi i priprema najbolje na kraju. Važno je samo ostati uz njega i izdržati tu životnu trku s njim do kraja, kazao je pastor Srnec.

Po završetku propovijedi vjernike je u molitvi blagoslova za bračni par Srnec vodio pastor Glavačko uz suradnju sa starješinama lokalne crkve.

Tijekom službe slavljenje Gospodina vodio je glazbeni tim crkve, a nakon službe nastavljeno je druženje vjernih u prostorijama crkve.

Robert Bogešić

„Jer je Bog onaj koji po svojoj dobronamjernosti izvodi u vama i htjeti i djelovati.“ (Filip. 2,13)

Propovijed možete preslušati na linku: propovijed 35-2017.mp3

Leave a Reply

Your email address will not be published.