16/01/2017

Pjesme s ushitom

Pjesme s ushitom

PJESME S USHITOM

CD Za Kralja Igora Vrgoča i prijatelja

Kralj David, koji je nam je ostavio divne psalme, na jednom mjestu kaže: Hvalit ću te, Gospode, među narodima, među pucima pjevat ću tebi (Ps 57:10), a to isto svojim pjesmama radi Igor Vrgoč, pastor splitske crkve Isus – svjetlo svijeta, koji je upravo objavio novi CD pod naslovom Za Kralja. To je album od jedanaest duhovnih pjesama i hvalospjeva u kojima Vrgoč izlijeva svoje srce pred Boga i veliča Ga, zahvaljuje Mu i objavljuje kolika je Njegova milost. Poznavatelji Božje Riječi u tekstovima će lako prepoznati njene dijelove i inspiraciju koju je pobudila u autoru. Zato slušajući pjesme ovog CD-a imamo dojam kao da smo na evangelizacijskom koncertu na kojem se slušateljstvu nastoji što više približiti Krista i našeg nebeskog Oca bez kojih je život uzaludan.

Vrgočeve pjesme govore o intimnom odnosu s Bogom koji nije dalek već je blizak jer on je Tata (pjesma br. 6), ali i o ponekad bolnim zahvatima koje Bog radi našeg dobra čini u našim životima. Pjesme su odraz želje za Božjom blizinom i pouzdanjem u Njega i zato jedan stih naglašava: ja znam pobijedit ću jer u Krista virujem (pjesma br. 8). Tekstovi iskazuju ljubav prema Kristu i udivljenje Njime, a čak i u dječjim pjesmama (br. 10 i 11) vidi se koliko je važno biti s Bogom. Sve to ogleda se već u naslovu pjesma: 1. Ima li nade, 2. Krv Tvoja, 3. Želim na Tvojoj svadbi biti, 4. Taj križ, 5. Kralj i kraljica, 6. Velik je Tata moj, 7. Neću biti puding, 8. Slama si me kroz vatru, 9. Volim te Isuse, 10. Makar sam mala i 11. Iako sam malen.

Na ovom CD-u pažnju ne plijene samo riječi nego i glazba koja se kreće u rasponu od kontemplativne do vesele i dječje. Ona opušta i omogućava da duhovna poruka još više dođe do izražaja i potiče na predanje Kristu. Ljepoti pjesma također doprinosi ugodna i uravnotežena orkestracija koja nije nametljiva pa glazbu čini još pjevnijom.

CD Za Kralja rezultata je zajedničkog rada autora Igora Vrgoča i prijateljâ, kako stoji uz naslov. Među njima osobito treba istaknuti Miru Prkut Kovačić koja duetima s Vrgočem daje posebnu nježnost i toplinu, a lijepim glasom unosi raznolikost u pjesme (br. 2, 3, 5). Sudjelovanje pak djece (pjesme br. 10 i 11) na svoj način daje živost albumu i približava ga mališanima. Drugu pjesmu pod nazivom Zelim na tvojoj svadbi biti  napisala je Gordana Kulušić

U dosadašnje albume Teče, teče rijeka (dvostruki CD), Nebeski JeruzalemMesija i Pobjednik, Igor Vrgoč se ovim najnovijom još jednom potvrdio kao autor kršćanskih pjesama koje se rado slušaju i koje nas još više približavaju Kralju za kojega i jesu napisane.

 

Arsen Duplančić

Leave a Reply

Your email address will not be published.