04/06/2014

Pastoralna konferencija „Izazov u službi evanđelja u 21. stoljeću“, 27. – 31. svibnja 2014., Skopje (Makedonija)

Pastoralna konferencija „Izazov u službi evanđelja u 21. stoljeću“, 27. – 31. svibnja 2014., Skopje (Makedonija)

Skopje, 27.-31. svibnja 2014. – U organizaciji Evanđeoske crkve u Republici Makedoniji održana je, od 27. do 31. svibnja 2014., Pastoralna konferencija „Izazov u službi evanđelja u 21. stoljeću“ na kojoj je glavni predavač bio pastor Steve Troxel iz San Antonia, koji vodi službu  ‘Shepherds’ Support, Inc.’ (www.shepherdssupport.org)  kroz koju organizira pastoralne konferencije širom svijeta.

Na konferenciji, koja je održavana u skopskom hotelu Kotinental, sudjelovalo je, uz goste iz SAD-a, 120 vjernika iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Makedonije.

Slavljenje Gospodina vodili su Živko i Stefani Barbutov, a pastor Troxell, koji je došao na konferenciju sa suprugom Connie, i pastorom Gary i Darlene Maroney, podijelio je svoje bogato iskustvo od preko 40 godina u službi.

Sudionici konferencije bili su ohrabreni porukama utemeljenim na Božjoj riječi i stvarnim životnim svjedočanstvima, kako pozitivnim, tako i negativnim, one iz kojih se uči mudrost za daljnje odluke u životu. Dragocijeno je bilo vidjeti kako braća i sestre uživaju u Božjem prisustvu i zajedništvu jedni s drugima jer ih je povezivao Isus Krist.

Konferencija je započela u utorak, 27. svibnja, zajedničkom večerom, a završila je 31. svibnja, sa zajedničkom večerom i Večerom Gospodnjom.

 

Marino Mojtić

Leave a Reply

Your email address will not be published.