21/09/2020

Online jesenski stručni skup za vjeroučitelje

Online jesenski stručni skup za vjeroučitelje

Dana 19. rujna 2020. godine je putem Zoom platforme održan jesenski stručni skup vjeroučiteljica i vjeroučitelja baptističkog i evanđeoskog pentekostnog vjeronauka.

Video konferenciju su vodili, iz prostorija Baptističke crkve Zagreb, Svjetlana Mraz, Timothy Ivan Špičak, Marija Buljat i Irena Mihaljević, dok su za tehničku pomoć i podršku bili angažirani Ivan Kivač, Marijana Bogović Crnković i Renata Golubić.

Duhovni uvod u seminar održao je Špičak, koji je, čitajući tekst iz Prve Korinćanima 16,13-14 “Bdijte, čvrsto stojte u vjeri, muževno se držite, budite jaki. Sve što činite neka bude u ljubavi!” istaknuo, između ostalog, kako vjeroučitelji trebaju biti budni, stabilni i postojani u vjeri te trebaju težiti duhovnoj zrelosti i ne odustanu od službe u koju su pozvani.

Nakon toga su sudionici pozvani na male molitvene grupe.

U daljnjem radu video konferencije, Marija Buljat je ukazala na dokumentaciju koju vjeroučitelji trebaju dostaviti u škole na početku školske godine.

O smjernicama, s obzirom na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, govorila je Svjetlana Mraz te je posebno naglasila kako se vjeroučitelji trebaju ponašati profesionalno i kako u komunikaciji s roditeljima i vodstvima crkvi trebaju naći najbolji model rada sukladno mogućnostima da se u lokalnoj crkvi poštuju preporučene epidemiološke mjere.

O jedinstvenom godišnjem izvedbenom kurikulumu (GIK) za vjeronauk govorili su Irena Mihaljević i Timothy I. Špičak po kojima će vjeroučitelji u različitim crkvama raditi.

Timothy I. Špičak je, u ime tima suradnika i izdavača Društva prijatelja Biblije, predstavio revidirane udžbenike i priručnike Meta i Mreža po kojima će se ove godine raditi.

Tijekom video prijenosa, vjeroučitelji su pismenim putem mogli postavljati pitanja, a odgovore su dobivali tijekom susreta.

Na video konferenciji je sudjelovalo 35 vjeroučiteljica i vjeroučitelja baptističkog i evanđeoskog pentekostnog vjeronauka.

 

Robert Bogešić

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.