25/02/2012

Održana sjednica Predsjedništva PEV-a

Održana sjednica Predsjedništva PEV-a

U Zagrebu, 25. svibnja 2012. (IBA) – U prostorijama Kristove crkve u Kušlanovoj, ujedno i sjedištu Protestantskog evanđeoskog vijeća održana je sjednica njegova Predsjedništva. Tri su glavne teme dominirale sastankom.

Konačno je potvrđeno da se Sabor PEV-a, zakazan za 8. i 9. lipnja u Vinkovcima pomiče na jesenski termin. Vjerojatni datum Sabora ja 15. rujna u Zagrebu. Razlozi otkazivanja Sabora su tehničke naravi jer zbog spleta raznih okolnosti knjižica s Capetownskim predanjem nije zgotovljena na vrijeme, a kako je predstavljanje tog dokumenta s Lausanne 3 bio ključni sadržaj Sabora, odlučeno je da se knjižica i Sabor kvalitetno pripreme.

U želji da se vrata suradnje i zajedničkog djelovanja otvore i za druge protestantske crkve kao i kršćanske udruge, pristupilo se doradi Statuta. Radna je grupa priredila nacrt promjena, a na samoj su sjednici članovi predsjedništva dali svoje primjedbe a kroz konstruktivnu su raspravu promjene prihvaćene i uobličene u konačni tekst Statuta.

Mandat dosadašnjim dužnosnicima PEV-a je istekao pa je otvoren proces konzultacija za izbor novog predsjednika i glavnog tajnika.

Sljedeća je sjednica zakazana putem Skype konferencije za kraj lipnja.

Preuzeto sa linka:

http://www.baptist.hr/novosti/695-predsjednistvo-pev-a-donijelo-vazne-odluke