21/09/2013

Održana prva konferencija “Mame u Gospodinu”

Održana prva konferencija “Mame u Gospodinu”
Sve je krenulo početkom prošle godine kada je Bog meni i još nekim sestrama, mamama, stavio na srce da se na popularnom Facebooku otvori grupa koja bi bila za mame koje ljube Isusa. Grupa je stvarno napredovala i mame su bile aktivne u dijeljenju svojih problema, molitvenih potreba, iskustava… Također, mame su se uključile i u humanitarne akcije. I onda se dogodila i ideja o konferenciji, koja je održana prošlog vikenda u Orahovici.
Tema konferencije se temeljila na stihovima iz Psalma 127:3,4 – ”Evo: sinovi su Jahvin dar, plod utrobe njegova je nagrada. Strelica u ruci ratnika – to su sinovi mladosti.” Kroz predavanja glavne govornice, sestre Marije Buljat, razgovore i svjedočanstva, Bog nam je otkrivao nove stvari o podizanju djece, ali nam se i On sam otkrivao. Ohrabrio nas je da majčinstvo razumijemo kao najvažniju službu koju nam je dao. Pokazao nam je da svrha našeg majčinstva nije da od naše djece napravimo dobre, pristojne ljude koji će ići u crkvu, nego velike Božje sluge (u Njegovim očima) i đavlove neprijatelje (Psalam 127:4).
Osim predavanja imale smo i vrlo praktičnu radionicu sestre E.B.Jackson iz Amerike koja trenutno živi u Budimpešti. Ona nam je pokazala kako na vrlo praktičan i jednostavan način uljepšati dom i učiniti ga toplim i mjestom gdje će se naša djeca, muževi i prijatelji osjećati dobro i dobrodošlo. Vrlo interesantno nam je to prezentirala koristeći svih pet osjetila koje imamo.
Bila je to jedna prekrasna konferencija. Tako jednostavna. Atmosfera je bila topla, obiteljska, opuštena. Iskoristile smo svaki trenutak. Razgovarale smo o djeci, o našem odnosu s Bogom, o odnosu naše djece s Bogom, o problemima s kojima se susrećemo kroz svakodnevno služenje u našim obiteljima… Sestra Maja Babić iz Šibenika ispričala nam je snažno svjedočanstvo o svom povratku Bogu.
Hvala svima koji su nas nosili u molitvama. Posebno hvala našoj sestri Petri Bohall koja je odradila veliku većinu organizacije. Hvala sestrama koje su bile dio toga. A najviše hvala Bogu jer je On bio tamo! Nadamo se i vjerujemo da je ovo tek početak, da je ovo tek prva u nizu konferencija Mame u Gospodinu. Amen!
Tena Bunčić