19/10/2017

Održan Sabor EPC, Primošten, 13. – 14. listopada 2017.

Dana 13. i 14. listopada 2017. godine u Primoštenu je održan Sabor Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj (EPC RH) pod nazivom Voditi s ljubavlju.

Na Saboru je sudjelovalo oko 80-tak predstavnika zajednica, pastira, duhovnih radnika, a Sabor su vodili predsjednik Damir Špoljarić, dopredsjednik Oliver Buljat i tajnik Vedran Đulabić.

Uvodnu riječ je uputio pastor EPC Milost i istina iz Karlovca Oliver Buljat, koji je, nakon što je pročitao biblijski tekst iz Prve Ivanove poslanice 4,7-12 , naglasio da je cilj života znati Boga i ljubiti bližnjeg, te je potrebno imati zajedništvo s Bogom Ocem i njegovim sinom Isusom Kristom.

Na Saboru je izlagan rad pojedinih crkava po regionalnom ustroju te su tako pojedini pastori govorili o aktivnostima u Središnjoj regiji, Istarskoj i Kvarnerskoj regiji, Slavonskoj regiji te Dalmatinskoj regiji.

U nastavku podnesena su izvješća o financijama, izdavaštvu, vjeronauku te misiji i evangelizaciji.

Predstavljen je i godišnji program susreta, seminara, konferencija, evangelizacija, koji će i za narednu kalendarsku godinu biti objavljen na web stranici EPC-a.

Slavljenje je vodio glazbeni tim EPC Dar milosti, Šibenik.

Uz obilje zajedničkih tema i zajedničkog duha, dva su plodonosna dana protekla iznimnom brzinom. U atmosferi međusobne bratske i sestrinske ljubavi mnogi su se pastiri i duhovni radnici, braća i sestre prisjetili mnogih blagoslova iz proteklih godina, ali i ohrabrili za nove izazove svojih službi i života u vjeri te su nakon zajedničkog blagovanja Gospodnje večere, koju je vodio Laslo Hornjik, pastor EPC Dar milosti iz Šibenika, te opuštenog druženja, svi zadovoljno otišli svojim kućama.

 

Robert Bogešić

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.