28/05/2011

Održan regionalni sastanak EPC središnje i sjeverozapadne Hrvatske

Regionalni sastanak pastira i starješina EPC-a, regija središnja i sjeverozapadna Hrvatska, održan je u subotu, 28. svibnja 2011. g., u prostorijama Tajništva EPCRH u Zagrebu. Sastanku su nazočili pastiri i starješine iz crkvi Radosna vijest, Zajednice Kristovih učenika, Jelenovac, Stijena spasenja te Milost i istina.

Dobrodošlicu i uvodnu riječ dao je pastor Oliver Buljat, a sastanak je započet sa slavljenjem i molitvom. Brat Danijel Berković podijelio je duhovnu misao o značenju, ulozi i pojmu vlasti u kršćanstvu kao i značenju pojma sluga Božji, te naznačio kakvu je ulogu Bog namijenio pastirima i starješinama. Nakon toga, Tajnik EPCRH, Vedran Đulabić izvijestio je nazočne o djelatnosti Prezbiterija na području središnje i sjeverozapadne Hrvatske u proteklom periodu od održavanja prošlog Sabora EPCRH do regionalnog sastanka, poglavito u pogledu misije, izrade nove mrežne stranice te ostalih zbivanja. Također, izvijestio je i o trenutnim zbivanjima u svezi realizacije nastave vjeronauka u osnovnim i srednjim školama.

U nastavku se razgovaralo o slijedećem Saboru EPCRH koji će se održati krajem rujna 2011. g, i koji će biti izbornog karaktera. Potom je otvoreno vrijeme za diskusiju i komentare, a nakon konstruktivnih prijedloga i komentara, dogovoreno je da bi se slijedeći regionalni sastanak održao krajem kolovoza 2011. g. Na njemu bi se finalizirali prijedlozi i obavile potrebne pripreme za nadolazeći Sabor u rujnu. Sastanak je završen zajedničkim ručkom i druženjem.

Nataša Bjedov