25/05/2011

Izvještaj sa konferencije “Share it”, Sofija

U organizaciji Biblijske Lige Bugarska, od 04. do 06. svibnja 2011. godine u Sofiji je organizirana „Share It“ konferencija na kojoj smo i mi prisustvovali.

Konferencija je bila zamišljena tako da braća i sestre dijele svoja iskustva koja imaju u radu za Gospodina, te da se međusobno ohrabrimo kroz ta iskustva i jedni drugima pomognemo kako bi djelo Božje napredovalo.

Govornici su bili ljudi s različitim službama i iz različitih okruženja, (Rew.Robert W. Martin, Tachavdar Hadjiev), a među njima je bio i nama možda najpoznatiji brat i pastor iz Skopja Mirco Andreev koji je podijelio svoje iskustvo radeći u Humanitarnoj Organizaciji Agape, Republika Makedonija. Tri dana konferencije su bili prožeti slušanjem govornika, no veliki dio vremena smo bili i u tri radionice ili grupe gdje smo mogli razgovarati i postavljati pitanja vezana uz teme radionica.

Brat Peter Dyhr pastor i predsjednik Europske mreže za osnivanje crkava (ECPN) vodio je radionicu o uspješnom razvijanju novih vođa. Radionicu pod nazivom rad među muslimanima vodio je brat Guclu Corey iz Turske, koji uspješno vodi „ministry“ centar u Istanbulu dosežući muslimane preko TV programa. Posljednju radionicu pod nazivom rad među drugim kršćanskim tradicijama vodio je pastor Dimitar Luchev iz Bugarske. Iz svih predavanja i radionica mogli smo naučiti dosta korisnih i praktičnih savjeta za naš život i službu.

Na konferenciji je sudjelovalo 80-100 osoba različitih denominacija iz devet država, a posebno su bile zastupljene zemlje Jugoistočne Europe. Od strane domaćina, Biblijske Lige Bugarska, bili smo jako lijepo primljeni i ugošćeni.

Danijel Kolarik